ΛΑΡΚΟ : Απεργία 26 Νοεμβρίου 2020. LOCK DOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Στις 26 Νοεμβρίου 2020 οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ απεργούν καθολικά για: Να μην σταματήσει η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και η διορισμένη από αυτή ειδική διαχείριση έχουν οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ προ των πυλών της παύσης λειτουργίας της. Σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα: «Αν δοθούν τα 3,5 εκατομμύρια που υπολείπονται από τη χρηματοδότηση των 35, η λειτουργία θα πάει μέχρι 31 Δεκεμβρίου, αν δεν δοθούν η ρευστότητα έχει ήδη τελειώσει. Δεν γνωρίζουμε αν θα μας πληρώσουν στις επόμενες ημερομηνίες προκαταβολής και εξόφλησης. Με το νέο έτος δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ, αν θα υπάρχουν πρώτες ύλες, αν θα συνεχίσουν να εργάζονται οι συνάδελφοι στις εργολαβίες.

Καμία απόλυση. Το Υπουργείο Εργασίας να μας κοινοποιήσει τώρα τι έχει σχεδιάσει για τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβιών. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και όλα τα κεκτημένα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ενώ έφτασε τη ΛΑΡΚΟ ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, ανακοίνωσε ότι «μέχρι τέλος του Νοέμβρη θα περπατήσει στους (εγκληματικούς) διαγωνισμός εκποίησης», χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμπαίζει τους εργαζόμενους. Κρατάει ομήρους συναδέλφους που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Εδώ και δύο μήνες κωλυσιεργεί συνειδητά αναμένοντας να σπάσει η ενότητα και η αποφασιστικότητα. Είναι γελασμένοι και αυτή και τα παπαγαλάκια της. Απαιτούμε να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις. Να διασφαλιστεί η καταβολή και του τελευταίου ευρώ που προκύπτει από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Είναι ο κόπος των εργαζομένων, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον χαρίζουμε.

Να δώσουν τώρα πίσω τα κλεμμένα, τον κόπο μας, όλα τα δώρα και τα επιδόματα.

Η ειδική διαχείριση να καταβάλει άμεσα και εφάπαξ το ποσό που έχει κλέψει από τους εργαζόμενους με πρόσχημα το «λογιστικό λάθους». Στην «λίστα πιστωτών» να βάλει την δική της αμοιβή.

Να επιταχτούν, εδώ και τώρα, χωρίς να δοθεί ούτε ένα ευρώ στους «εταίρους» κλινικάρχες, όλο το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Να γίνουν προσλήψεις, να εξασφαλιστεί η νοσηλεία όλων όσων έχουν ανάγκη, είτε από την Πανδημία του κοροναϊού, είτε από άλλες ασθένειες. Έχουμε δικαίωμα στην νοσηλεία, στην ανάρρωση.

Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι υπεύθυνη για την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας, την κατάρρευση του συστήματος υγείας, τον θάνατο χιλιάδων συνάνθρωπό μας. Δεν πάρθηκαν μέτρα. Όχι γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα, αλλά γιατί με συνειδητή επιλογή μπροστά μπήκαν τα συμφέροντα των τουριστικών επιχειρήσεων, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ούτε ένα ευρώ για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ. Όλα στην υγεία, στην παιδεία, στους εργαζόμενους και τους ανέργους. Πρώτα ο λαός. Η φτωχολογιά πεθαίνει και μέχρι αυτή τη στιγμή:

· Κλινηκάρχες και κυβέρνηση παζαρεύουν «πόσο κοστίζει» η ζωή μας.

· Κανένα υποχρεωτικό πρωτόκολλο υγιεινής και ουσιαστικών μέτρων στους εργοδότες, όπως π.χ. επαναλαμβανόμενα υποχρεωτικά μαζικά τεστ, προγραμματισμένες συστηματικές απολυμάνσεις κ. α. (βλέπεις και αυτά κοστίζουν).

· Κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως π.χ. την επίταξη όλων των ιδιωτικών λεωφορείων.

· Κανένα μέτρο στα σχολεία, στην εκπαίδευση. Τα έκλεισε όλα. Διάλυσε τον προγραμματισμό των οικογενειών μας. Μας επιβάλλει να βάλουμε βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη για να εξασφαλίσουμε ίντερνετ, laptop, υπολογιστές. Τα ενοίκια και τα έξοδα των παιδιών μας στις σχολές τρέχουν, τα οικογενειακά χρέη συσσωρεύονται.

Να παγώσουν όλες οι υποχρεώσεις των εργαζομένων. Να παρθούν μέτρα έτσι ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε σε όλους τους κλάδους με ασφάλεια για την υγεία μας. Να μην συσσωρεύονται χρέη στις εργατικές οικογένειες μέχρι να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία.

Την στιγμή που μας λέει «κλειστείτε μέσα στα σπίτια σας, μη συγκεντρώνεστε πάνω από (4) τέσσερις», την ίδια στιγμή οι τράπεζες μέσα από το πτωχευτικό κώδικα που ψήφισε η Κυβέρνηση, προωθούν το να μας κάνουν νοικάρηδες στα σπίτια μας. Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα με δύο lockdown μέσα στο 2020 και η κυβέρνηση στέλνει τα «ραβασάκια» των τελών κυκλοφορίας κ.α.

Να μην κατατεθεί το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα που μας πηγαίνει 130 χρόνια πίσω. Σκλάβοι στο 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

«Βρήκε παπά και νομίζει ότι θα θάψει καμιά δεκαριά». Σε συνθήκες πανδημίας και απαγόρευσης αυτοί «εργάζονται κανονικά». Δημοσίευσαν και ετοιμάζονται να νομοθετήσουν την κατάργηση του 8ωρου, την απλήρωτη υπερωρία, το ποσό των 200 ευρώ ως μισθό, την κατάργηση των Σωματείων, των απεργιών, των διαμαρτυριών.

Στις 26 Νοεμβρίου 2020 εργάτες της ΛΑΡΚΟ ενώνονται με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, με αυτούς που ανταμώσανε 10 μήνες στα μεγάλα συλλαλητήρια και στις κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ. Στέλνουμε το μήνυμα:

Η ζωή και τα δικαιώματά μας δεν μπορούν και δεν θα μπουν στο «γύψο».

Στις 17 Νοεμβρίου η τρομοκρατία έσπασε στην πράξη.

Με μέτρα προστασίας συνεχίζουμε να σπάμε τη φίμωση, την καταστολή, τις απαγορεύσεις.

Όλοι και όλες στην απεργία.

Για ακόμη μία φορά θα μετρηθούμε.

Θα κερδίσουμε

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας

Πολίτης  Παν.                 Ρήνας Νίκος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.