Λαμία: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019,  με κάθε λαμπρότητα σε όλη την περιφέρεια Στερεάς. Στην παρέλαση  στη Λαμία  την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει  ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  και την Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27 ης και 28 ης Οκτωβρίου. Β. Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των
Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

Ώρα 11.30 ́: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου, από αντιπροσωπείες Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής
Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019
Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30:Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του εκπροσώπου Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.Ιγνατίου, Τοποτηρητού της Ι.Μητρόπολης Φθιώτιδας. Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από την κα.Ευσταθία Καρανικόλα, Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, κατά την οικεία τάξη, όλος ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη
πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα από τους κ.κ. :

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
Δήμαρχο Λαμιέων
Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας
Ο Πρόεδρος Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Στερεάς Ελλάδας
Ένωση Στρατιωτικών Αναπήρων και Θυμάτων Ειρηνικής Περιόδου
Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φθιώτιδας
Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας
Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΕΑ)Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)
Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ν.ΖΕΡΒΑΣ» (ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ)
Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει καφές επισήμων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φθιώτιδας (Π.Στ.Ε), Ισόγειο
Πλ.Ελευθερίας 13.

Ώρα 12.15: Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 17.30: Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.