Λαμία: Μόνο ένα θετικό κρούσμα βρέθηκε στις δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ. Θα συνεχιστούν και αύριο

Μία ακόμη δειγματοληψία, πραγματοποίησαν στην οδό Φιλίας οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, στην οδό Φιλίας δίπλα στην ΠΕΛ, αλλά και στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη.

Η δράση στην οδό Φιλίας για μία ακόμη φορά συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, συνολικά 193 άτομα που πέρασαν με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) για γρήγορο τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την covid-19.

Από αυτά μόνο ένα  ήταν θετικό και αντιστοιχεί σε άνδρα που είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (ποσοστό 0,52%).

Σημειώνουμε ότι από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 1675 τεστ (μ.ο. 239) και έχουν ανιχνευθεί 12 θετικά (0,71%).

Η συγκεκριμένη δράση θα επαναληφθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον ίδιο χώρο και από τις 9:00’ το πρωί έως τη 1:00’ το μεσημέρι.

Αντίστοιχα στην Ανθήλη πραγματοποιήθηκαν 15 τεστ στον οικισμό των Ρομά και ήταν όλα αρνητικά. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, τα τεστ έγιναν στοχευμένα σε οικογένειες που είτε είχαν θετικό κρούσμα, είτε είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο υπήρχε γενικότερα απροθυμία από άλλους κατοίκους του οικισμού για αυτό και δεν έγιναν περισσότερα τεστ.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασίσει και για το lockdown  που βρίσκεται σε ισχύ στην Κοινότητα Ανθήλης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.