Καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια τις επόμενες ημέρες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι:

Α. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Β. Οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής χώρας
Γ. Οι θυελλώδεις άνεμοι

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στα δυτικά του νομού και κυρίως στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα στον Μαλιακό κόλπο στα 6 και πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη προβλέπονται ποτιστικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά περίπου από τα 1100μ. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 4-5 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά (από τα 1200-1300μ) μέχρι περίπου το μεσημέρι. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Γενική πρόγνωση

Τετάρτη

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη θα επηρεαστούν η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Πέμπτη

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη μέχρι το απόγευμα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται:

Τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment