Επιστολή Διαμαρτυρίας των τοπικών φορέων για την στοχευμένη απαξίωση της Σπερχειάδας

Επιστολή διαμαρτυρίας  απέστειλαν  η  κοινότητα Σπερχειάδας και 15 τοπικοί σύλλογοι  προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα  -την οποία κοινοποιούν αρμοδίως- για την  «στοχευμένη» όπως αναφέρουν, απαξίωση της Σερχειάδας, έδρας του Δήμου Μακρακώμης.

Επικαλούμενοι το δικαίωμα κάθε πολίτη στην ισονομία και ισοπολιτεία ζητούν:

α)Στην έδρα του Δήμου, ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ή της Τράπεζας Πειραιώς, καθόσον  υφίστανται εγκατεστημένα ATMS των δύο προαναφερόμενων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, όπου θα πραγματοποιούνται ΟΛΕΣ οι τραπεζικές συναλλαγές προς όφελος των πελατών της.

β) Πλήρης αναβάθμιση και προβλεπόμενη στελέχωση με προσωπικό,  του υφιστάμενου Υποκ/τος  ΕΛ.ΤΑ. ώστε να  ομαλοποιηθεί οριστικά η λειτουργία του.

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ  4/8/20

ΑΠΟ

– ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (15)

-ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (23)

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /  υπόψη  κ.ΧΡ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ κ.ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

-ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ κ.ΚΩΝ\ΝΟ ΤΑΣΟΥΛΑ

-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ως κάτωθι)

-κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ                                                                                                   

-κ.ΙΩΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

-κ.ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ

κ.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΧΕΙΜΑΡΑ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Α.Ε. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

-ΕΛ.ΤΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

ΘΕΜΑ «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ, ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, που ταλανίζουν εδώ και ένα περίπου χρόνο την πόλη της Σπερχειάδας, αρχής γενομένης από την 1-6-2019 έως και την χαριστική βολή στις 13-7-2020, σχετικά με το αιφνίδιο και οριστικό κλείσιμο του Υποκ/τος της Τράπεζας Πειραιώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε, (καθώς διατελέσατε τον κύριο ρόλο με την τότε παρέμβαση σας ώστε να συνεχισθεί η μερική λειτουργία του Υποκ/τος πριν από ένα έτος).

Παράλληλα δε, επισημαίνουμε ότι η προσπάθεια επικοινωνίας μας έως και σήμερα απεδείχθη άκαρπη, παρά τις τηλεφωνικές κλήσεις προς εσάς καθώς και το ηλεκτρονικό μήνυμα που σας είχε αποσταλεί στις 13-6-2020 από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπερχειάδας (με την συναίνεση όλων των τοπικών Συλλόγων και φορέων) με σκοπό την αμοιβαία ενημέρωση (για πιθανές ενέργειές σας λόγω του ότι ηγηθήκατε του θέματος) ώστε να ανατραπεί η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς.

Κανείς από τους Δημότες της πόλης μας δεν ξεχνά ότι στο παρελθόν και εν μέσω του προεκλογικού σας αγώνα, είχατε δεσμευτεί πολλάκις, παρουσία των ανήσυχων δημοτών , τους οποίους διαβεβαιώνατε ότι αυτό ως γεγονός δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να συμβεί!!!!!!

Επιπροσθέτως σας υπενθυμίζουμε, ότι ο πληθυσμός της Δημοτικής Περιφέρειας Σπερχειάδας ανέρχεται στους  7.680 κατοίκους, γεγονός το οποίο την καθιστά δικαιωματικά ΕΔΡΑ του Δήμου!!!

Ως εκ τούτου ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ , ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠ/ΤΟΣ & ΤΗΣ ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!

Παρότι κατανοούμε την πολιτική των Τραπεζών και τις δεσμεύσεις τους από το Τ.Χ.Σ.,

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ!

Τα τελευταία χρόνια η Σπερχειάδα βιώνει σταθερά, μια κλιμακωτά μεθοδευμένη αποκεντροποίηση αποτέλεσμα των κάτωθι γεγονότων:

1)  ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2019 ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Εσωτερικά προβλήματα, παράπονα πελατών, κακή εξυπηρέτηση και ακύρωση τραπεζικών υπηρεσιών. Στοχευμένη καθοδήγηση των πελατών του υποκαταστήματος από τους υπαλλήλους, για πραγματοποίηση συναλλαγών στο  υποκατάστημα Μακρακώμης.

Ακόμα και το ΑΤΜ  που παρέμεινε, παρουσιάζει συχνότατα βλάβες και παραμένει εκτός λειτουργίας για πολλές ημέρες! Δεν έχει κανείς την ευθύνη και τις συνέπειες για αυτό??

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ; ΝΑΙ

ΤΥΧΑΙΟ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!!!

2)  ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις έτρεξαν να στηρίξουν το εναπομείναν Υποκ\μα το οποίο εξυπηρετούσε συναλλαγές λιανικής τραπεζικής,  καθώς πλέον σε όλους ήταν προφανείς οι προθέσεις κάποιων…

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ.

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΤΙ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ,  ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ, ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ,  ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12ΜΗΝΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ.

Κλιμακωτά λοιπόν,  δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα για να κλείσει το υποκατάστημα της Σπερχειάδας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ!

3)  Στην πόλη μας απέμεινε πια, ένα Γραφείο των ΕΛ.ΤΑ το οποίο όμως και αυτό λειτουργεί με αναρίθμητα προβλήματα. Επιστολές παραπόνων,  υπηρεσιακές ελλείψεις και μία υπάλληλος που δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στις συναλλαγές και κατευθύνει τους πελάτες  στα ΕΛ.ΤΑ Μακρακώμης, η οποία έχει δεχθεί ουκ ολίγες καταγγελίες που παραμένουν αναπάντητες από την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΤΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΜΗΠΩΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΠΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,  ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ!!!!

Η καθαρή μεθόδευση απαξίωσης των υφιστάμενων υπηρεσιών, Τραπεζικών Ιδρυμάτων της Σπερχειάδας Έδρας του Δήμου και η αντίστοιχη ενδυνάμωση τους στην Μακρακώμη αποδεικνύεται από τα γεγονότα και τις επικρατούσες συνθήκες.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι σύσσωμη,  η τοπική κοινωνία πρόκειται να προβεί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Θα παραμείνουμε μάχιμοι και θα φτάσουμε στην κορυφή της πυραμίδας.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ΄ ΟΨΙΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

α)Στην έδρα του Δήμου, ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ή της Τράπεζας Πειραιώς, καθόσον  υφίστανται εγκατεστημένα ATMS των δύο προαναφερόμενων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, όπου θα πραγματοποιούνται ΟΛΕΣ οι τραπεζικές συναλλαγές προς όφελος των πελατών της.

β) Πλήρης αναβάθμιση και προβλεπόμενη στελέχωση με προσωπικό,  του υφιστάμενου Υποκ/τος  ΕΛ.ΤΑ. ώστε να  ομαλοποιηθεί οριστικά η λειτουργία του.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΑΧΗΤΙ.

 ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΆΞΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ.

 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.                                   

Ως εκ τούτων, παρακαλείσθε (ως αποδέκτες της έγγραφης διαμαρτυρίας μας) , όπως μεριμνήσετε,  ώστε να δοθεί ΑΜΕΣΑ  λύση,  στο πρόβλημα που ταλανίζει την Έδρα του Δήμου μας.                                                                                 

Αναμένοντας ενέργειες σας,  τελούμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή,

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

1.Γυμνάσιο Σπερχειάδας                                                              11. 2ο Δημοτικό σχ. Σπερχειάδας

2.Κοινότητα Σπερχειάδας                                                        12.Λύκειο Σπερχειάδας

3.Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας                                      13.Κτηνοτροφικός Σύλλογος

4.Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας               14.Σύλλογος Νέων Σπερχειάδος

5.Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας                                         15.Δημότες Δήμου Σπερχειάδας

6.Σύλλογος Γυναικών Σπερχειάδας                                        

7.1ο Δημοτικό σχολείο Σπερχειάδας

8.ΤΟΕΒ Σπερχειάδας

9.Κυνηγετικός Σύλλογος Σπερχειάδας

10.ΛΕ.Μ.Σ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.