Επίσκεψη Βαρουφάκη στη ΛΑΡΚΟ. «Είμαστε κοντά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με σχέδιο για την επόμενη μέρα»

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις ης ΛΑΡΚΟ σε Εύβοια και Φθιώτιδα πραγματοποιεί από το πρωί ο Γραμματέας του κόμματος ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης .

Η Περιοδεία  Βαρουφάκη  ξεκίνησε από την Εύβοια και τις εκεί εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ όπου είχε συνάντηση.  Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας και ο πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ Εύβοιας Φώντας Αγγελάτος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της εταιρείας.

Ο  Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης  τονίζοντας ότι «στοχεύουν στο να χαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στα οποία υποχρεώνονται τώρα ρίχνοντας την τιμή πώλησης μέσα από την σκόπιμη απαξίωσή της».

Το ΜέΡΑ25, υπενθυμίζει ο κ. Βαρουφάκης, «προειδοποιούσε και προεκλογικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε στα πράγματα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας παρασιτικής ολιγαρχίας» και προσθέτει ότι «όσο για την ΛΑΡΚΟ, πρόκειται για εν δυνάμει κερδοφόρα εταιρεία, που διαθέτει στην διεθνή αγορά δυσεύρετα ορυκτά τα οποία η υφήλιος έχει ανάγκη για τις νέες πράσινες τεχνολογίες».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 δεσμεύθηκε ότι σύντομα το κόμμα του θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης μιας δημόσιας, κερδοφόρας ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση επειδή «υπουργοί και παρατρεχάμενοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τη ΛΑΡΚΟ. Την παρουσιάζουν ως μαύρη τρύπα και τους εργαζόμενούς της ως υψηλόμισθους χαραμοφάηδες. Ακόμα και από την οπτική ενός νεοφιλελεύθερου, αυτό αποτελεί ανοησία – για να μην πω κάτι χειρότερο».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.