Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου στη Λιλαία. Κλειστή η γραμμή

Εκτροχιασμό σε βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας είχαμε τις πρώτες πρωινές ώρες στο σταθμό της Λιλαιας  στην πειοχή της Αμφίκλειας χωρίς ευτυχώς ο οδηγός και μηχανοδηγός να πάθουν κάτι. Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της ΤΡΕΝΟΣΕ εκτροχιάστηκαν τα 4 τελευταία βαγόνια της σύνθεσης που ήταν κενά  και η γραμμή παραμένει κλειστή.

Στο σημείο τις τελευταίες ώρες επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκτροχιασμός οφείλεται σε κατολίσθηση στην ορεινή αυτή περιοχή.

Οι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πολύωρη δυστυχώς καθυστέρηση.

Για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων ενώ  έφτασε γερανός από Αθήνα για να βοηθηθεί η διαδικασία ανάσυρσης των βαγονιών από τις γραμμές.

Υπενθυμίζετε ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Με επόμενη ανακοίνωση της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενημερώσει για την πορεία της αποκατάστασης των προβλημάτων στη σιδηροδρομική γραμμή.

Για περισσότερη ενημέρωση των επιβατών στον αριθμό 14511.

http://mixanodigoiose.blogspot.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

0 comments