Αναφορά του Βουλευτή Γ. Κοτρωνιά προς τον Υπουργό Υγείας, για να γίνει Κέντρο Υγείας Αταλάντης εμβολιαστικό κέντρο

O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με Αναφορά του προς τον  Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κοινοποίησε επιστολές του Δήμου Λοκρών, με τις οποίες τίθεται το ζήτημα της καθυστέρησης έναρξης εμβολιασμών COVID-19 στο εμβολιαστικό Κέντρο Υγείας Αταλάντης.   

       Στην Αναφορά του ο βουλευτής αναφέρει :

«…….. Η Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών, δεύτερου σε πληθυσμό στο Νομό Φθιώτιδας, παρά το ότι βρίσκεται στην μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού Λαμία και παρόλο που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο, σε προσωπικό και υποδομές Κέντρο Υγείας, ακόμα δεν διαθέτει εμβολιαστικό κέντρο.  Το αποτέλεσμα είναι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Δήμου να πρέπει να κινηθούν σε μακρινές περιοχές (Δομοκός, Στυλίδα, Μαντούδι Ευβοίας) εντός και εκτός νομού προκειμένου να εμβολιαστούν.

    Το ίδιο συμβαίνει και με τον ορεινό Δήμο Μακρακώμης, του οποίου οι κάτοικοι διαμένουν κυρίως σε ορεινά απομακρυσμένα χωριά και καλούνται να μετακινηθούν π.χ. στο Καρπενήσι για τον εμβολιασμό τους.

     Κύριε Υπουργέ,

     Είναι κατανοητό και απολύτως σεβαστό το γεγονός ότι, λόγω των συγκεκριμένων προδιαγραφών του εμβολίου COVID-19, όσον αφορά την διακίνηση και φύλαξή του, δεν είναι δυνατό σε αυτή τη φάση να εξασφαλισθούν παντού τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τη σωστή διατήρηση και στη συνέχεια χρήση του .

    Παρακαλώ τώρα που αναμένεται η παραλαβή νέων εμβολίων, τα οποία δεν θα παρουσιάζουν τόσες ιδιαιτερότητες στην χρήση τους, να εξετάσετε το γεγονός της ενεργοποίησης περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων προκειμένου όλοι οι πολίτες να απολαύσουν το αγαθό του εμβολιασμού χωρίς ταλαιπωρία ».                                                                                   

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.