Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Λαμίας: Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο παρόν και μέλλον των παιδιών μας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Λαμίας, χαιρετίζει όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τους Δημάρχους, που διεκδίκησαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα το δικαίωμα των παιδιών που εξετάζονται πανελλαδικά σε ειδικά μαθήματα να μην ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά να εξεταστούν σε τοπικά εξεταστικά κέντρα.

Η δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα μαθήματα σχεδίου, ξένων γλωσσών και μουσικής και αθλημάτων σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα και ενός ειδικού εξεταστικού κέντρου στο Αγρίνιο, αποτελεί μια σημαντική νίκη του γονεϊκού κινήματος.

Εμείς οι γονείς θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και όχι πρόσκαιρο λόγω της πανδημίας, καθώς αφορά τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος των μαθητών και των οικογενειών τους που δέχονταν άνιση αντιμετώπιση για την εξέτασή τους στα ειδικά μαθήματα με την αναγκαστική μετακίνησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, που σημαίνει πολλά έξοδα και επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση.

Πιστεύουμε επιπλέον ότι πρέπει στην απόφαση αυτή να συμπεριληφθούν σε όλες τις περιοχές και όλοι οι μαθητές που εξετάζονται προφορικά, καθώς πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σειρά δυσκολιών και άνισης αντιμετώπισης σε όλα τα σχολικά τους χρόνια.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

· Οικονομική κάλυψη όλων των μαθητών και των οικογενειών τους για τη μετάβασή τους στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

· Όλοι οι προφορικά εξεταζόμενοι μαθητές να εξεταστούν στα κοντινότερα τοπικά εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

· Υλοποίηση όλων των μέτρων προστασίας για την ασφαλή εξέταση των παιδιών.

· Η δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Σχεδίου και Μουσικής και ενός ειδικού εξεταστικού κέντρου για τους Νομούς Φθιώτιδας – Ευρυτανίας και Φωκίδας για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.