Το πρόγραμμα του 17ου ορεινού μαραθωνίου της Οίτης “Hercules Mountain Marathon” (16 & 17 Σεπτ.)

Ο μαραθώνιος της Οίτης, Hercules Mountain Marathon”, ένας από τους μακροβιότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας,  επιστρέφει ανανεωμένος στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Μαραθώνιος της Οίτης με την ονομασία «Hercules Mountain Marathon» ξεκίνησε το 2007 και βασίστηκε στην ιδέα του Λουκά Πρατίλα (δ/ντη διαδρομής) και την συνεργασία του τότε αντιδημάρχου Θανάση Σκούρα.

Ο τότε Δήμος Υπάτης αγκάλιασε τη διοργάνωση και την στήριξε οικονομικά με στόχο την προβολή της περιοχής. Η διαδρομή βασίστηκε στα μονοπάτια που είχαν καταγραφεί στην μελέτη που είχε κάνει ο Αντώνης Καλογήρου (www.pezoporia.gr) για λογαριασμό του Δήμου. Έτσι υπήρχε σχεδόν έτοιμη μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό την Υπάτη.

Το 2013 δημιουργήθηκε η Μη Κερδοσκοπική «Όρος Οίτη» που ανέλαβε τον αγώνα με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λαμίας. Από το 2016 ανέλαβε τη διοργάνωση ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» σε συνεργασία πάντα με το Δήμο Λαμίας.

Τα χρόνια που πέρασαν έγιναν αρκετές βελτιώσεις στην αρχική διαδρομή που είχαν στόχο την αύξηση του ποσοστού των μονοπατιών και την βελτίωση της αισθητικής της. Η διαδρομή του 2013 είναι και η τελική καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το δυνατόν καλύτερα οι δυνατότητες της περιοχή και έχουμε φτάσει το 83% σε μονοπάτια. Η οριστική απόσταση είναι 42,3χλμ με θετική υψομετρική +2900μ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.