Ρεκόρ σε εν ενεργεία παίκτες από το ΝΒΑ

Με ένα ιστορικό ρεκόρ συνοδεύτηκε το πρώτο τζάμπολ του εφετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη 18η «έκδοση» της διοργάνωσης σημειώθηκε για πρώτη φορά από το 1950 η μεγαλύτερη συμμετοχή παικτών από το ΝΒΑ, καθώς 54 εν ενεργεία αθλητές του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου βρίσκονται σε 17 διαφορετικές χώρες που συμμετέχουν στο τουρνουά. Το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής ήταν 45, οι οποίοι είχαν πατήσει τα παρκέ της Ισπανίας, πριν από πέντε χρόνια.

Ρεκόρ σημειώθηκε συνολικά και σε εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ, σε αθλητές που έχουν γίνει ντραφτ και σε παίκτες που είχαν κάποια στιγμή εμπειρία από το «μαγικό κόσμο», οι οποίοι φθάνουν συνολικά τους 103 (σ.σ. το 2014 ήταν 92).

Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο, ηγείται της σχετικής λίστας των εν ενεργεία παικτών της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, ενώ δίπλα του ξεχωρίζει το όνομα του Σέρβου Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς). Στο ρόστερ των «πλάβι» υπάρχουν επίσης οι ΝΒΑers Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα και Μάρκο Γκούντουριτς, ενώ από τη Γαλλία ξεχωρίζουν οι Εβάν Φουρνιέ, Νικολά Μπατούμ, Φρανκ Ντιλικινά, Ρούντι Γκομπέρ και Βενσάν Πουαριέ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.