Παγκόσμιος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μία  σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε 6-4, 2-6, 6-3 του Ραφαέλ Ναδάλ και θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ στο χώμα, στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στον τελικό. Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση ο Έλληνας τενίστας επικράτησε για πρώτη φορά απέναντι στον σπουδαίο Ισπανό και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το ξεκίνημα του αγώνα μας έδειξε το τι θα επακολουθούσε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με το «καλημέρα» στον σπουδαίο αντίπαλο του πως δεν θα είναι εύκολη λεία. Οι δύο αθλητές έκαναν δύο γρήγορα break, στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς του μέχρι το νέο γύρο από break και break back κα και κάπως έτσι φτάσαμε στο 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα κράτησε το δικό του για να πάρει το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Ναδάλ έπιασε καταιγιστικό ρυθμό παίζοντας φουλ επιθετικά απέναντι στον Τσιτσιπά. Ανέβηκε περισσότερες φορές στο φιλέ, έκανε κρίσιμο break στο έκτο game του σετ το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε με 6-2.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2. Ο Έλληνας τενίστας έκανε νέο break στον Ισπανό για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ναδάλ απάντησε με break στον Τσιτσιπά και μείωσε σε 5-3. Το επόμενο game ήταν συναρπαστικό και ταυτόχρονα το τελευταίο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε τέσσερα match point για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη!

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής (12/5, 19.30) τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε στον άλλο ημιτελικό επί του Ντόμινικ Τιμ.

ΠΗΓΗ: https://www.sport24.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.