Μαραθώνιος Αθήνας 2019: Πρώτος ο Λαμιώτης Μάριος Αναγνώστου στα 5 χιλ.- Δεύτερη στις γυναίκες η Ζωή Ανδρικοπούλου

Ο Λαμιώτης Μάριος Αναγνώστου  στους άνδρες και η Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες πρώτευσαν στα 5 χιλ. – Δεύτερη στις γυναίκες η Ζωή Ανδρικοπούλου από τα Καμένα Βούρλα .

Ο Μάριος Αναγνώστου της «Αναγέννησης» και η Αναστασία Μαρινάκου πρώτευσαν στα 5 χλμ στους άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ένα αγώνισμα που διεξήχθη υπό βροχή.

Ο Μάριος Αναγνώστου πήρε για πρώτη φορά τη νίκη στα 5 χλμ, αφού τερμάτισε σε 14:51, χάνοντας για λίγο το ρεκόρ αγώνων που κατέχει ο Ανδρέας Δημητράκης με 14:49 από το 2018. Δεύτερος κατετάγη ο δεύτερος ο Μάρκος Γκούρλιας με 14:54 και τρίτος ο Γιώργος Τάσσης με 15:20, ο οποίος το Σάββατο αναδείχθηκε νικητής στα 10 χλμ.
«Eίμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα σε αυτόν τον αγώνα. Ήταν μέσα στην προετοιμασία μου, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους χορηγούς μου, τους συναθλητές μου. Ο κόσμος στη διαδρομή ήταν συγκλονιστικός μας εμψύχωνε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δήλωσε ο Μάριος Αναγνώστου.

Στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου μετά τη νίκη της το 2015 ανέβηκε και πάλι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των 5 χλμ, αφού τερμάτισε πρώτη με 17:06. Ακολούθησαν η Ζωή Ανδρικοπούλου με 17:12 και η Ευγενία Παπαδήμα με 17:55.

Η Ζωή Ανδρικοπούλου είπε: «Ο αγώνας αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και αυτό και μόνο το γεγονός τον καθιστούσε πιο δύσκολο. Και έτσι αποδείχθηκε με τη συμμετοχή μάλιστα της Αναστασίας Μαρινάκου. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Για την εποχή ο αγώνας που έκανα ήταν πολύ καλός. Προσπαθώ πάντα να αγωνίζομαι σε αυτή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας που είναι από τις λατρεμένες μου. Η αίσθηση του τερματισμού μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι μοναδική».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.