Μαραθώνιος Αθήνας 2019: Πρώτος ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ και η Ελευθερία Πετρουλάκη στις γυναίκες

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ, στις γυναίκες την πρωτιά κατέλαβε η Ελευθερία Πετρουλάκη.Εντύπωση προκάλεσε ο τυφλός Νοτιοκορεάτης δρομέας Ντονγκ Χο Χαν που κατάφερε να τρέξει χωρίς συνοδό χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αφιερωμένου στην μνημη του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη δόθηκε στις 09.00 το πρωί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα, με περίπου 20.000 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν αναδείχθηκε νικητής στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αφού τερμάτισε σε 2 ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, με δεύτερο τον Φελισιέν Μουχιτίρα από την Ρουάντα με 2:16:43. Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος με την εξαιρετική επίδοση 2:19:02 που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή.

Ταυτόχρονα ο Γκελαούζος κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραϊσκο και τρίτο τον Χαράλαμπο ΠΙιτσώλη.

Έτσι συνεχίστηκε η κενυατική κυριαρχία των τελευταίων χρόνων στη διοργάνωση που έχει αρχίσει από το 2001 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το 2003 και το 2011 που κέρδισαν Τανζανός και Μαροκινές δρομέας, αντίστοιχα, καθώς και το 2015 όταν πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, αλλά τη χρονιά εκείνη δεν είχαν κληθεί από τον ΣΕΓΑΣ επίλεκτοι ξένοι αθλητές.

Ο νικητής του αγώνα Κενυάτης Τζον Κόμεν, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι η 2η φορά που τρέχω στην Αθήνα. ¨Ήμουν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων και όταν βρήκα την ευκαιρία έκανα την επίθεσή μου. Αν και δεν ήμουν βέβαιος ότι θα ήμουν ο νικητής, αισθανόμουν δυνατός. Ο κόσμος με βοήθησε πολύ σε αυτό. Η αίσθηση που μου έδινε κυρίως στα τελευταία μέτρα ήταν η δύναμή μου». 

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) δήλωσε: «Μπήκα γρήγορα από την αρχή, ήταν ρίσκο, αλλά ένιωθα καλά, καλύτερα και από το Βερολίνο και χαίρομαι που βγήκε αυτή η επίδοση, την οποία δεν περίμενα. Είμαι ευχαριστημένος και τώρα για μένα υπάρχει ξεκούραση, θα έλεγα πως είναι Αύγουστος για μένα τώρα. Μετά θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου εν όψει της νέας χρονιάς με πρώτο στόχο να τρέξω έναν μαραθώνιο τον Απρίλιο και μετά βλέπουμε».

Στον διεθνή Μαραθώνιο των γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με 2:45:50, επίδοση που είναι η καλύτερή της στην Αυθεντική διαδρομή και παράλληλα αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης για δεύτερη συνεχή χρονιά στον 3ο Μαραθώνιο της καριέρας της.

«Ήταν ίσως ο πιο δύσκολος αγώνας στην καριέρα μου, είχε πολύ αέρα. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένη όμως που τερμάτισα και θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν ξεχωριστά τους θεατές τόσο στο στάδιο όσο και κατά μήκος της διαδρομής που μας ενθάρρυναν να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή. Μετά το 30ο χιλιόμετρο η δική τους παρότρυνση ήταν αυτή που με κράτησε. Μέσα στους επόμενους στόχους μου είναι ένας γρήγορος μαραθώνιος μέσα στην άνοιξη», είπε η Ελευθερία Πετρουλάκη.

Στην 2η θέση τερμάτισε η Αικατερίνη Ασημακοπούλου σε 3.02.29 και στην 3η η Παναγιώτα Βλαχάκη σε 3.04.25. Στο Μαραθώνιο γυναικών ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε προσκαλέσει «ελίτ» αθλήτριες από το εξωτερικό.

 ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΑΠΕ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.