Λαμία – Ολυμπιακός 0-0. Σκληρό καρύδι αποδείχτηκε η Λαμία

 Λαμία και Ολυμπιακός έδωσαν στο ΔΑΚ το πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και μετά από 90 λεπτά το «μηδέν» στον πίνακα αντικατοπτρίζει όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή, τον έλεγχο και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως στο τέλος, οι πολλές αλλαγές του Μαρτίνς και η ανομοιογένεια που μοιραία προέκυψε από αυτές, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν όλα όσα συνήθως κάνουν επί χόρτου. Ακόμη περισσότερο, από τη στιγμή που ο Αχμέντ Χασάν δεν… ντύθηκε Ελ Αραμπί και αστόχησε στις μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του, την ώρα που ο Θεοδωρόπουλος «έβγαλε» αυτά που έπρεπε, ενώ η δε Λαμία ουδέποτε απείλησε επί της ουσίας, οι λογαριασμοί λογικά και φυσιολογικά έμειναν ανοιχτοί για τη ρεβάνς του Καραϊσκάκη.

Λογικές ήταν επίσης και οι πολλές αλλαγές για τους δύο προπονητές αφού η μεν Λαμία θέλει να δώσει έμφαση στη μάχη της παραμονής, ο δε Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κάνει ροτέισον εν μέσω της μάχης του τίτλου και με τα ευρωπαϊκά ματς να πλησιάζουν. Αξιοσημείωτο της εικόνας του ματς για πολλή ώρα ήταν ότι η πρώτη τελική προς την εστία σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Χασάν σούταρε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά σημειώθηκε και η πρώτη κλασική φάση, με τον Αιγύπτιο να αστοχεί ξανά. Οι δύο ομάδες ψαχνόντουσαν σε τακτικό επίπεδο για όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή μπάλας από αλλά χωρίς να έχει καλή κυκλοφορία, με αποτέλεσμα ο Χασάν και ο Φορτούνης να γυρνούν αρκετά πίσω για να ακουμπήσουν μπάλα και το θέμα να… μπλέκει.

Από την πλευρά της, σωστά πίεσε και η Λαμία όποτε της δόθηκε η ευκαιρία, ενώ τηρουμένων των αναλογιών αμύνθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς. Η μεγαλύτερη φάση για τους Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα ήταν το μακρινό σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 38′. Στο δεύτερο ημίχρονο ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως προς τη γενικότερη εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τη φλύαρη κατοχή, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν με οργανωμένο ποδόσφαιρο απέναντι στην σωστά κλεισμένη Λαμία. Η φάση του 90′ με την κεφαλιά άουτ του Σισέ ήταν η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον θα πρέπει να… διαχειριστεί τον κακό του δαίμονα με βασικούς, στον επαναληπτικό του Φαλήρου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.