Λαμία – Άρης 2-0: Πρώτη νίκη για τη Λαμία

Η Λαμία χρειάστηκε 11 αγώνες για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σπάζοντας το εκτός έδρας αήττητο του Αρη

Επρεπε να αλλάξει η χρονιά και να περάσουν έντεκα αγώνες για να πανηγυρίσει η Λαμία την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γεωργιανό Μπατσάνα Αραμπούλι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ -το ένα εκ των οποίων ονειρεμένο- και οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύτιμη νίκη επί του Αρη με 2-0. Η Λαμία με τον Μιχάλη Γρηγορίου να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό εκτός έδρας αήττητο σερί που είχαν οι Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα της Super League καθώς το έβδομο παιχνίδι τους μακριά από το Κλ. Βικελίδης δεν ήταν και τυχερό. Παράλληλα, οι Κίτρινοι με την ήττα που γνώρισαν, παρέμειναν στο -6 από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους δύο βαθμούς την ΑΕΛ στη σκληρή μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Το ξεκίνημα της Λαμίας στο ματς ήταν… εκρηκτικό επιτυγχάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον Αρη. Στο 9′ ο Αραμπούλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τη Λαμία (1-0). Προηγουμένως πάντως ο Σκουλάς δεν είδε την παράβαση που έκανε ο Ματίγια στον Ντέλετιτς και χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR. Ο ρέφερι έσπευσε στην οθόνη, είδε τη φάση και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα με… εντυπωσιακή εκτέλεση ο Αραμπούλι. Ο Σκούλας όμως και πάλι λάθεψε καθώς αρχικά ακύρωσε το γκολ (έδωσε φάουλ υπέρ του Αρη) τιμωρώντας μάλιστα με κίτρινη τον Αραμπούλι θεωρώντας ότι έκανε προσποίηση, ότι σταμάτησε και ξεγέλασε τον γκολκίπερ του Αρη. Και πάλι όμως το VAR διόρθωσε το σφάλμα του διαιτητή καθώς η εκτέλεση του Αραμπούλι ήταν μεν περίεργη και πρωτότυπη αλλά δεν παραβίασε τον κανονισμό.

Κι αν το πρώτο γκολ της Λαμίας εμπεριείχε σασπένς, το δεύτερο είχε θέαμα καθώς ο Αραμπούλι στο 17′ πέτυχε το 2-0 με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι θέτοντας υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ της σεζόν.

Γενικότερα στο παιχνίδι υπήρξαν νεύρα και εντάσεις, με αποκορύφωμα την αψιμαχία που είχαν στο ημίχρονο, όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός της Nova, ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου με τον τιμ μάνατζερ του Αρη Θωμά Ναζλίδη, μετά από φραστική επίθεση του Παπαϊωάννου στον προπονητή των Κιτρίνων Ακη Μάντζιο, με τον οποίο μάλιστα είχε συνεργαστεί στη Λαμία!

Ο Αρης άγγιξε το γκολ και στο 79′ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Λαμία: Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (77′ Γκούγκα), Τιρόνε (62′ Βλάχος), Καραμάνος (62′ Μπιάρνασον), Αραμπούλι, Ντέλετιτς (89′ Βασιλακάκης).

Αρης: Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόλιο (58′ Μαντσίνι), Γκάμα, Σίλβα (58′ Γκαρσία), Μάνος (58′ Λόπεθ).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.