Ημιμαραθώνιος Αθήνας:Πρώτη στα 3 χλμ. η Ζωή Ανδρικοπούλου από τη Φθιώτιδα

Η Ζωή Ανδρικοπούλου πέρασε πρώτη την γραμμή του τερματισμού στις γυναίκες  στον αγώνα 3 χλμ «Σοκολάτα υγείας Παυλίδη» στο πλαίσιο του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.  Για τη Ζωή Ανδρικοπούλου ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων.

Ο αγώνας 3 χιλ, διεξήχθη με τη συμμετοχή περίπου 3.500 δρομέων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Η Ζωή Ανδρικοπούλου τόνισε μετά τη νίκη της: «Κάθε χρόνο έρχομαι και τρέχω εδώ. Μπορώ να πω ότι λατρεύω να τρέχω στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Είναι ένας αγώνας εντός της πόλης σε μία υπέροχη διαδρομή, με τον κόσμο να μας δίνει ώθηση. Το απόλαυσα πραγματικά«.

Συγκινημένος ο πατέρας της Στάθης Ανδρικόπουλος έστειλε το παρακάτω μήνυμα: ΠΡΏΤΗ ΣΉΜΕΡΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ 17/3/2019 ΣΤΑ 3000 ΜΈΤΡΑ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΜΠΡΆΒΟ ΖΩΗΤΣΑ. ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ Ε ΟΜΆΔΑ ΣΤΗΝ ΣΑΪΓΚΟΝ ΣΤΗΝ ΚΊΝΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΉ ΕΛΛΑΔΟΣ.!!!

Πάνω από 22000 συμμετοχές στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην γιορτή του αθλητισμού δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Με πάνω από 22.000 συμμετοχές και τον καλό καιρό σύμμαχο, ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στις 9 το πρωί, δόθηκε το σφύριγμα για την έναρξη του Ημιμαραθωνίου στην πλατεία Συντάγματος επί της λεωφόρου Αμαλίας. Στη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, συμμετείχαν 7.000 άτομα. Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος με ρεκόρ αγώνα 1:08:04. Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Στεφανία Λεοντιάδου με χρόνο 1:20:43. 

Δέκα λεπτά αργότερα, στις 09:10, άρχισε ο αγώνας δρόμου των 3 χλμ στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Σταθμού Μετρό Ευαγγελισμός. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου από τη Φθιώτιδα σε 10.24, δεύτερη ήταν η Γλυκερία Σκάρκου με 10.33 και τρίτη ήταν η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11.17.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου για παιδιά και άτομα με αναπηρία (1000μ) δόθηκε στις 9:35 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της οδού Ριζάρη.

Τέλος, ένα τέταρτο πριν τις 12 το μεσημέρι, δόθηκε και η εκκίνηση για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Νικητές αναδείχθηκαν ο Χρήστος Παπούλιας στους άνδρες και η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη στις γυναίκες.

Εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα, οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν το άδειο από αμάξια κέντρο και πέρασαν ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία του αθλητισμού και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.