Δράση «Μπάσκετ με αμαξίδιο» στο Χαλκιοπούλειο Γυμναστήριο Λαμίας (Τετάρτη 27 Μαρτίου)

Υλοποίηση Δράσης: “ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ”

Φορέας Υλοποίησης: Δίκτυο Σχολείων (1ο, 2ο, 5ο, 22ο, 23ο, 24ο Δημ. Σχ. Λαμίας)

Ημερομηνία υλοποίησης: 27 Μαρτίου 2024, ώρα: 10.30-12.30

Τόπος: Λαμία, Κλειστό Γυμναστήριο «ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ»

Το Δίκτυο Σχολείων (1ο, 2ο, 5ο, 22ο, 23ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας) συνδιοργανώνει με την ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και το Δήμο Λαμιέων, με τη συνεργασία και τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, δράση ενημέρωσης, επίδειξης και βιωματικής εμπειρίας, του αθλήματος «Μπάσκετ με Αμαξίδιο”.

Θα πραγματοποιηθεί αναφορά στο άθλημα (ιστορία, κανονισμοί, εξοπλισμός κ.ά.), αγώνας επίδειξης από τους αθλητές και βιωματική συμμετοχή μαθητών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για συμμετοχή στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και σε γονείς των μαθητών και πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα.

Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία με το άθλημα «Καλαθοσφαίριση με Αμαξίδιο», ένα από τα πιο θεαματικά και δημοφιλή αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, και η προώθηση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αξιών που μεταδίδει ο αθλητισμός όπως η αυτοπειθαρχία, η διερεύνηση των προσωπικών ορίων, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός του αντιπάλου, η κοινωνική ένταξη, η καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, το ομαδικό πνεύμα, η ανεκτικότητα, η ενσυναίσθηση και το ευ αγωνίζεσθαι. Οι αθλητές -και μάλιστα των παραολυμπιακών αθλημάτων- αποτελούν πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας. Το σύνθημα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 «Ψυχή – Σώμα – Πνεύμα» δεικνύει το ρόλο και την ολόπλευρη συμβολή του αθλητισμού στην εκπαίδευση.

Επιθυμούμε τη διάχυση της δράσης μας στην ευρύτερη κοινωνία η οποία διαμορφώνει, καλλιεργεί αξίες και ασκεί άμεσα ή έμμεσα παιδαγωγικό έργο.

Παρακαλούμε για τη στήριξη και προβολή της δράσης μας συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με εκτίμηση

Για το Δίκτυο Σχολείων (1ο, 2ο, 5ο, 22ο, 23ο, 24ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας)

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Κοντογιάννης Νικόλαος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.