Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Λαμία (4-1). Τι Δήλωσε ο Άκης Μάντζιος για την ήττα της ομάδας

 Ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής και  απομακρύνθηκε  από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα  φτάνοντας τους εννιά βαθμούς.

Από την άλλη η ομάδα της Λαμίας στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου   παρέμεινε χωρίς νίκη μετά από οκτώ  αγώνες στη Super League και παραμένει  στα χαμηλά.

Ο Αστέρας με οδηγό τον Τασουλή, που πέτυχε δύο γκολ , ο Αστέρας Τρίπολης… σκόρπισε με 4-1 την Λαμία. Σουάρεθ και Μπαράλες τα άλλα γκολ των νικητών. Κόκκινη ο Δημούτσος στο 68′.
Ο Μπόρχα Χιμένεθ ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Βλάχο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Τασουλή στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεθ στον άξονα, τους Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και τον Καπίγια πίσω από τον Μπαράλες.
Ο Ακης Μάντζιος στο ντεμπούτο του παρέταξε τον Κατσίκα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ασίγκμπα, Βύντρα, Πλιάτσικα, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Δημούτσο, Μπεχαράνο στο «6» και «8» αντίστοιχα, τον Βαλιλόγιαννη δεξιά, τον Τιρόνε αριστερά, τον Ρόμανιτς οργανωτή και τον Τουράμ στο «9».
Το ματς άρχισε και οι φιλοξενούμενοι με νέο λουκ (4-2-3-1 αντί για 3-5-2) έδειχναν να πατούν καλύτερα. Ο άξονας των γηπεδούχων αντιμετώπιζε προβλήματα και οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι. Όμως σταδιακά στην εξίσωση της αναμέτρησης μπήκαν οι στατικές φάσεις, τομέας όπου ο Αστέρας κυριάρχησε απόλυτα. Μετά από κόρνερ του Ριέρα στο 21′ ο  Σουάρεθ άνοιξε το σκορ, σε εκτέλεση φάουλ του ίδιου ο Μπαράλες με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (45’+1′), ενώ ο Αργεντινός φορ απείλησε δύο φορές σε κόρνερ (8′, 28′). Ετσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, παρότι ο Ασίγκμπα στο 35′ είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 1-1 (σε φάση όπου η μπάλα «πούλησε» τον Τασουλή και απώλεσε τον έλεγχό της) και πέτυχε με αυτόν τον τρόπο το πρώτο εκτός έδρας τέρμα της ομάδας του στη σεζόν.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού ο Τασουλής στο 51′ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ («κεραυνός» έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση) και ο αγώνας «τελείωσε» ουσιαστικά στο 68′. Τότε ο Ρόμανιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου και στην εξέλιξη της φάσης αποβλήθηκε ο Δημούτσος. Ετσι αντί να γίνει το 3-2 έμεινε το 3-1 και η Λαμία έπαιζε πλέον με παίκτη λιγότερο.
Στα εναπομείναντα λεπτά οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι, έβγαλαν φάσεις και στις καθυστερήσεις ο Τασουλής με κεφαλιά έδωσε διαστάσεις  θριάμβου στην επιτυχία τους, όταν και πήρε το «ριμπάουντ» σε δοκάρι του Καπίγια. Προηγουμένως (74′) ο Μαρκ Φερνάντεζ απώλεσε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και εκείνος, όταν αστόχησε εξ’ επαφής.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος (82′ Κώτσιρας), Τασούλης, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Καπίγια, Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεζ (75′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (75′ Σίτο), Μαρκ Φερνάντεζ, Μπαράλες.
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Μπεχαράνο (88′ Ράμος), Βασιλόγιαννης, Ρόμανιτς (74′ Σάλιακας), Τιρόνε (62′ Μπουλουλής), Τουράμ
 
Άκης Μάντζος: ΄Εχουμε αδυναμίες στις στατικές φάσεις
 

Στην μεγάλη αδυναμία της ομάδας που είναι οι στατικές φάσεις απ’ όπου δέχθηκε και τα δύο πρώτα γκολ και στις απουσίες παικτών απέδωσε τη βαριά ήττα ο  νέος τεχνικός της ομάδας Ακης Μάντζος   ενώ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Αστέρα για τη νίκη του. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν δώσαμε το δικαίωμα στην Τρίπολη σε όλο το πρώτο ημίχρονο να κάνει μία οργανωμένη φάση. Ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι και είχαν και οι δύο ομάδες τα διαστήματα τους. Για εμάς η αδυναμία σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν οι στατικές φάσεις, από τις οποίες δεχθήκαμε και τα δύο γκολ και το άλλο που ακυρώθηκε. Καταφέραμε γρήγορα τα ισοφαρίσουμε και εκεί που θα πηγαίναμε με την ισοπαλία στα αποδυτήρια, δεχθήκαμε ένα ίδιο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ξεκινώντας στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε πάλι γρήγορο γκολ και ήταν και πανέρμοφο. Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο δοκάρι του Ρόμανιτς που θα μπορούσαμε να ξανά μπούμε στο κόλπο και στη συνέχεια ήρθε η αποβολή. Για εμάς εκεί τελείωσε το παιχνίδι και δόθηκε η δυνατότητα στην Τρίπολη να κάνει κι άλλες φάσεις.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα και να έχουμε την κατοχή της. Από εκεί και πέρα, είχαμε αρκετές απουσίες και θεωρώ πως με την επιστροφή των παιδιών θα αποκτήσουμε περισσότερο βάθος. Συνεχίζουμε, έχουμε το παιχνίδι του Κυπέλλου την Πέμπτη και μετά βλέπουμε και πάλι το πρωτάθλημα την ερχόμενη Δευτέρα».

Για τα προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας: «Το εσωτερικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον Βελλίδη, αλλά είναι κάτι που το αφήσαμε εκτός αποδυτηρίων. Στα αποδυτήρια δεν υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα όμως μας έλειπαν πολλά παιδιά. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε κάποια θεματάκια, αλλά μέσα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα»

πηγή: gazzetta
photo: onsports.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.