Ήττα για την ομάδα της Λαμίας με 1-0 από το Βόλο

Ο  Βόλος υποδέχθηκε τη Λαμία για την 22η αγωνιστική της Super League 1 και τη νίκησε 1-0 χάρη στο γκολ του Βασίλη Μάντζη στο 49ο λεπτό. Οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά τις 4 Ιανουαρίου, ενώ αυτό ήταν και το παρθενικό τρίποντο στο πρωτάθλημα (ο Βόλος είχε νικήσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο για το Κύπελλο) του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στον πάγκο τους.

Σε ελεύθερη πτώση η Λαμία, η οποία μετρά έξι σερί ματς – συμπεριλαμβανομένου του ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα – στα οποία αγνοεί τη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Βόλος προσπέρασε τη Λαμία στη βαθμολογία. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

Ο Βασίλης Μάντζης παρέλαβε την Τετάρτη το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν στη Football League, κερδίζοντας την άνοδο στη Super League 1 με το Βόλο. Ο Έλληνας επιθετικός απήλαυσε της εμπιστοσύνης του Χουάν Φεράντο και συνεχίζει ν’ απολαμβάνει κι εκείνης του συμπατριώτη του, Αλμπέρτο Γκαγιέγκο.

Δικαιώνοντας και τους δυο Ισπανούς. Ήταν αυτός που βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Αυτό που έκρινε το ματς.  Ο Οικονόμου στο 49ο λεπτό γέμισε με το αριστερό για τον Μουνίθ στ’ αριστερά, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Μάντζης απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς είχε ελάχιστες φάσεις, ενώ φυσικά στερήθηκε ποιότητας και θεάματος. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι περιπτώσεις που θα μπορούσαν οι δυο ομάδες να σκοράρουν. Κι από ό,τι φαίνεται η τακτική αυτή αποτέλεσε στρατηγική επιλογή των δυο προπονητών.

Γκαγιέγκο και Μάντζιος δεν ρίσκαραν πολύ και αποφάσισαν να πάνε στο γκολ που θα έκρινε το ματς. Αυτό το είχε ο Βόλος. Οι δυο σημαντικότερες φάσεις ήταν από λάθη των κεντρικών αμυντικών στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Λαμία έχει μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Ο Τουράμ βρίσκεται στο Ικόνιο και ο συμπατριώτης του, Μιγκέλ Μπιανκόνι, ακόμη δεν έχει μπει στα παπούτσια του. Η ομάδα της Φθιώτιδας μάταια ψάχνει να βρει το γκολ, καθώς ο Τουράμ λείπει πολύ.

Όχι μόνο για την εκτελεστική του ικανότητα, αλλά για τις πολλές δουλειές που έκανε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νιάς ήταν άτσαλος στο ντεμπούτο του, οι Ασίγκμπα – Αντέτζο τυχεροί που γλίτωσαν αποβολή σε συγκεκριμένες φάσεις, ενώ ίσως ο Βιγιάλμπα θα έπρεπε να είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ενδεικτική η φάση του 89ου λεπτού με τον Καραμάνο να βρίσκεται μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, αλλά να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση.

Οι συνθέσεις:

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου (75’ Λύρατζης), Τσίκα, Τσοκάνης, Δημόπουλος, Μουνίθ, Μάντζης (75’ Τόρες), Ζοάο (84’ Γέντρισεκ), Γκουαροτσένα

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας. Μπαλογιάννης, Διαμαντής, Τσαούσης

Λαμία: Κάχριμαν, Ασίγκμπα (80’ Βιγιάλμπα), Βάντερσον, Αντέτζο, Δημούτσος, Σκόνδρας (64’ Βασιλόγιαννης), Βύντρα, Ρόμανιτς (74’ Τιρόνε), Νιάσε, Μπιανκόνι, Καραμάνος

Στον πάγκο ήταν και οι: Θεοδωρόπουλος, Σάλιακας, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης,

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.