Έχει πάρει φόρα για τη σωτηρία της η Λαμία, μεγάλο διπλό στη Ριζούπολη [Βίντεο]

Τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής νίκης με 1-0 σημείωσε η Λαμία στη Ριζούπολη, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, πανηγυρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της Super League.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Αραμπούλι από το σημείο του πέναλτι στο 32′, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να ανεβαίνει στη δωδέκατη θέση και τους 15 πόντους. Από την άλλη οι γηπεδούχοι παρά την καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, μένοντας στους 22 πόντους και στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Νωθρό το ξεκίνημα στο ματς, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αρκετά διστακτικά στον αγώνα. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή.

Ενδεικτικό της εικόνας του είναι πως η πρώτη φάση καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με την κεφαλιά του Ιωαννίδη να μπλοκάρει εύκολα ο Επασί. Ένα λεπτό αργότερα όμως, άλλαξαν οι ισορροπίες του ματς, όταν μετά από μονομαχία των Φατιόν και Αραμπουλί, ο πρώτος έκανε χέρι εντός περιοχής.

Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Αραμπούλι, ο οποίος νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Βέρχουλστ για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο τα πολλά λάθη (27-29 στο πρώτο ημίχρονο), αλλά και ο κακός αγωνιστικός ρυθμός δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κάτι καλό μπροστά από την εστία της Λαμίας.

Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να πιέσει ώστε να βρει για το γκολ της ισοφάρισης. Η πρώτη καλή στιγμή όμως στο δεύτερο 45λεπτο άνηκε στην ομάδα της Φθιώτιδας, όταν στο 54′, ο Ντέλετιτς έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, με το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 56′, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατέγραψε τη μεγαλύτερη στιγμή της στο ματς, φτάνοντας πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν το σουτ του Μπεντινέλι, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Επασί.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Απόλλων ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση, πιέζοντας αρκετά τους φιλοξενούμενους για την ισοφάριση.

Αρχικά με το σουτ του Φατιόν στο 65′, και στη συνέχεια με τις κεφαλιές των Ντάουντα και Σλίβκα στο 71′ και 75′ αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας τον Απόλλωνα να κερδίζει μέτρα και να πιέζει για την ισοφάριση, έριξε στο παιχνίδι τον Μάντζερκαρ Τζέιμς, αλλάζοντας το σύστημα και παίζοντας με τρία στόπερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος, κλείνοντας στα καρέ τη Λαμία, η οποία είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Επασί, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν.

Στο 87′, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα λόγω τις αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρόμανιντς, ενώ δύο λεπτά αργότερα την κόκκινη είδε και ο Τσαμπούρης για διαμαρτυρίες, ο οποίος λίγο νωρίτερα (77′) είχε παραχωρήσει τη θέση του στον Μπαξεβανίδη.

Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στη Λαμία, με τον Μπα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Κάλισιρ (86΄Ντομίνγκες), Τσαμπούρης (77΄Μπαξεβανίδης), Τσιλούλης, Φατιόν (77΄Μουνιέ), Σλίβκα, Τομάς, Ιωαννίδης, Ντάουντα

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντέλετιτς (90΄Μπιάρνασον), Αραμπούλι (73΄Τζέιμς), Ρόμανιτς, Καραμάνος (82΄Μπα)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Η βαθμολογία μετά τον σημερινό εξ’ αναβολής αγώνα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.