ΣΗΜΕΡΑ: Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου -Ραντεβού στον Ποδηλατόδρομο Λαμίας!

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Ας τη γιορτάσουμε με ασφάλεια.

Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας. Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, o Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» και με την ευγενική υποστήριξη του τμήματος Τροχαίας Λαμίας, διοργανώνει την Τετάρτη 3-6-2020, ενημερωτική καμπάνια που έχει ως στόχο την ενθάρρυνση και την προώθηση της ασφαλής χρήσης του ποδηλάτου, ώστε να αποτελεί η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου έναν βιώσιμο τρόπο μετακίνησης για όλους.

Παίρνουμε τα ποδήλατα μας, φοράμε τα κράνη μας και διασχίζουμε τον Ποδηλατόδρομο, την Τετάρτη 3 Ιουνίου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, για να ενημερωθούμε πρωτίστως πως θα εξοικειωθούμε με την ποδηλασία, αλλά και πως θα προαχθεί το ποδήλατο ως ασφαλές και φιλικό μέσο μετακίνησης προς το περιβάλλον.

Σημείο συνάντησης : Αμφικτυόνων και Ελευθερίας (στο ύψος του Μετρό)

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment