Λαμία – ΑΕΛ . Έμειναν στο 0-0

Η Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 23η αγωνιστική της Super League σε ένα ματς που έμοιαζε ως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες

των δυο ομάδων να προλάβουν το τρένο της έκτης θέσης. Ευκαιρίες έκαναν, αλλά δεν σκόραραν.

Αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, με γεύση όμως ήττας να μένει σε αμφότερες τις ομάδες στο τέλος. Τόσο η ομάδα της Λαμίας, όσο και οι Θεσσαλοί έμειναν πιο μακριά από τα playoffs. Ένα μήνα χωρίς νίκη συμπληρώνει η Λαμία, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ την αγνοεί στο τρέχον έτος (2020).

Εάν ξεχώρισε κάτι από την ΑΕΛ, είναι το δίδυμο του Βινίσιους με τον Ουάρντα. Αμφότεροι έχουν εξαιρετική τεχνική, έκαναν ό,τι ήθελαν με την μπάλα. Μέχρι και φόβισαν στο πρώτο ημίχρονο τους αμυντικούς της Λαμίας. Μέχρι, δηλαδή, οι γηπεδούχοι να καταλάβουν ότι τα ζογκλερικά τους και οι ωραίες τους εμπνεύσεις τους δεν ήταν ικανή και αναγκαία συνθήκη για να απειληθεί ουσιαστικά ο Θεοδωρόπουλος.

Αμφότεροι κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους, να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα, αλλά όχι να τελειώσουν τις φάσεις. Μια ακατάσχετη φλυαρία διακατείχε και τους δυο και στο τέλος της βραδιάς, αυτό ήταν που έλειψε από την ομάδα της Λάρισας.

Σε αυτήν την καμπή του πρωταθλήματος, με λίγα εναπομείναντα ματς στην κανονική διάρκεια, μετρούν τα τρίποντα. Αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά. Οι βυσσινί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δίχως όμως να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε η απόδοση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχουν να θυμούνται μια προσπάθεια του Παπάζογλου στο πρώτο δοκάρι και τη φάση με το φάουλ του Ουάρντα – στην αρχή σφυρίχτηκε πέναλτι, αλλά έπειτα από επικοινωνία με τον VAR ο Παπαδόπουλος αποφάσισε σωστά ότι η ανατροπή του Μπέρτου από τον Μπεχαράνο έγινε εκτός περιοχής – που πέρασε πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Η Λαμία έχει μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Ο Τουράμ βρίσκεται στο Ικόνιο και ο συμπατριώτης του, Μιγκέλ Μπιανκόνι, ακόμη δεν έχει μπει στα παπούτσια του. Η ομάδα της Φθιώτιδας μάταια ψάχνει να βρει το γκολ, καθώς ο Τουράμ λείπει πολύ.

Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Φθιωτών. Γι’ αυτό δεν μπορούν να πάρουν πλέον τρίποντα Όχι μόνο για την εκτελεστική του ικανότητα του Τουράμ, αλλά για τις πολλές δουλειές που έκανε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπιανκόνι είναι φιλότιμος, ίσως την επόμενη σεζόν να είναι καλύτερος. Αλλά δεν έχει διανύσει ακόμη ολόκληρη την απόσταση προσαρμογής από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ένα τέταρτο όλο κι όλο αποτέλεσε τη φωτεινή πλευρά των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Το πρώτο του δευτέρου ημιχρόνου, όταν κι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν την ομάδα της Λάριας. Εις μάτην όμως.

Ούτε οι Μιχάλης Γρηγορίου και Άκης Μάντζιος με τις κινήσεις τους ρίσκαραν εξαιρετικά. Περισσότερο προσπάθησαν με αλλαγή σχήματος με τους ίδιους παίκτες, είτε με απαντήσεις του ενός στον άλλον στη σκακιέρα του ΔΑΚ Λαμίας να κλέψουν το ματς.

Το πρόβλημα ήταν ότι Μπιανκόνι (ή Καραμάνος όταν ο Βραζιλιάνος αντικαταστάθηκε) και Παπάζογλου δεν «ταΐστηκαν» όσο θα έπρεπε κι αυτό δεν άλλαξε με τις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο. Δυο παίκτες που ξεχώρισαν είναι ο Ιμπραχιμά Νιάς από την πλευρά της Λαμίας και ο Αλί Γκαζάλ από την πλευρά της ΑΕΛ.

Ο πρώτος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ο δεύτερος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Τόσο ο Σενεγαλέζος, όσο και ο Αιγύπτιος ξεχώρισαν με την ποιότητά τους και την άνεσή τους δεδομένου του επιπέδου του ματς.

Χαρακτηριστική η μεγάλη ευκαιρία του Νιάς στο 88ο λεπτό, τελευταία χρονικά στην αναμέτρηση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.