Ημιτελικά Κυπέλλου: Καρδιοχτύπησε για την πρόκριση (3-2) ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια αξιόμαχη Λαμία

Πάλεψε μέχρι  και το τελευταίο  λεπτό των καθυστερήσεων  η Λαμία κάνοντας τον Ολυμπιακό να καρδιοχτυπήσει με το ο-1 του α ημιχρόνου.Μετά από  ένα παιχνίδι  θρίλερ και παίζοντας με ένα παίχτη λιγότερο η Λαμία  αποχαιρέτησε στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με το κεφάλι ψηλά και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου.

Το φάντασμα του περσινού αποκλεισμού από τη Λαμία στην ίδια φάση του Κυπέλλου, ξόρκισε ο Ματιέ Βαλμπουενά.  Ο 35χρονος μαέστρος ήρθε καυτός από τον πάγκο και μέσα σε 18 λεπτά με τρεις ασίστ -Χασάν, Σισέ (2)-, οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή-πρόκριση, έπειτα από το 0-1 του πρώτου μέρους με γκολ του  Αντέτζιο στο 44΄.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας το «φάσμα του αποκλεισμού»  έριξε με το ξεκίνημα της  επανάληψης στο παιχνίδι Βαλμπουενά και ΕΛ Αραμπί και η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε .   Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού  ο Γάλλος   εκτέλεσε κόρνερ και ο Χασάν με δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κοτσιαύτης θα αποβάλει  με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρόμανιτς – αυστηρή αποβολή- διαμορφώνοντας αριθμητική υπεροχή για τους γηπεδούχους. Αυτή αποβολή αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα και η πίεση στην Λαμία γίνεται πιο ασφυκτική .

Στο 72΄ σέντρα – διαβήτης του Βαλμπουενά κεφαλιά καρφωτή του Σισέ και 2-1 για τον Ολυμπιακό . Στο 77΄ο Σισέ θα σκοράρει πάλι με κεφαλιά ύστερα και πάλι  από σέντρα του Βαλμπουενά (η μπάλα βρήκε και  σε  αμυντικό της Λαμίας) 3-1.  

Εντυπωσιακή απόκρουση του Καχριμάν  στο 87΄σε τετ –α- τετ με  τον  Ελ Αραμπί .

Ακριβώς στο 90΄ και σε φάση που δεν «μύριζε» κίνδυνο ο Σισέ θα ανατρέψει στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Νιάσε ο Κουτσιάυτης έδειξε αμέσως το πέναλτι και ο Βιγιάλμπα που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι νίκησε τον Άλεν και μείωσε σε 3-2 που έδωσε τελικά  την πρόκριση στον Ολυμπιακό

Δύο σημεία έκρινα το ματς :Η αποβολή του Ρόμανιτς και η ηγετική φυσιογνωμία του Βαλμπουενά .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Αλέν, Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46′ Ελ Αραμπί), Τσιμίκας, Λοβέρα (46′ Βαλμπουενά), Σισέ, Γκασπάρ και Χασάν (78′ Μορ).

ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75′ Βιγιάλμπα), Τιρόν – Τιρόνε (64′ Σκόνδρας), Καραμάνος (64′ Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπα και Μπουλούλης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.