Άρης -Λαμία (1-1). Η ομάδα του Άκη Μάντζιου στάθηκε όρθια και έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τη Θεσσαλονίκη

O Άρης υποδέχθηκε τη Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 12η αγωνιστική της Super League κι αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1.  Η Λαμία άνοιξε το σκορ με τον Τουράμ, κατάφερε  με μαζική άμυνα να αντέξει την πίεση και έφυγε με έναν πολύτιμο βαθμό παραμένοντας για τέταρτο ματς αήττητη.

Ο Άρης παραμένει αήττητος (έξι ματς) επί τεχνικής ηγεσίας Μίχαελ Ένινγκ, αλλά έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς άστοχος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν  στο παιχνίδι με στόχο  να προσφέρουν θέαμα χωρίς σκοπιμότητες, με την Λαμία μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης να ανοίγει το σκορ, όμως το γκολ που σημείωσε ο Τουράμ, ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον Βρέσκα μετά από διαβούλευση με το VAR.

Στο 5ο λεπτό ήρθε η… απάντηση του Άρη με τον Λάρσον να δοκιμάζει το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, όμως η Λαμία τελικά «πάγωσε» το Κλ. Βικελίδης, στο 16′ λεπτό αφού ο Τουράμ με εκπληκτική ατομική ενέργεια ξέφυγε από το μαρκάρισμα και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Τσιλιγγίρη,  κάνοντας το 0-1. 

Μετά το γκολ της Λαμίας, ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να γίνεται επικίνδυνος επιθετικά, με τον Λάρσον στο 31′ να εκμεταλλεύεται την πάσα του Γκάμα και με ψύχραιμο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην ήδη όμορφη αναμέτρηση.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, τα αίματα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων… άναψαν μετά από μαρκάρισμα του Σκόνδρα στον Ντιγκινί, όμως το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου ηρέμησε τα πνεύματα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλοι με 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως η Λαμία έκλεινε σωστά τους χώρους προς την εστία της, μη επιτρέποντας επικίνδυνες καταστάσεις από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», που απειλούσε με μακρινά σουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάκης Μάντζος έβαλε στο παιχνίδι τον Βύντρα στη θέση του Τιρόνε. Με αυτήν του τη κίνηση ο Απόστολος Μάντζιος ενίσχυσε τα μετόπισθεν, μπλοκάροντας σε μεγάλο βαθμό τον Άρη.

Στο 66′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Άρη, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ματίγια, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Θεοδωρόπουλου και στην επαναφορά ο Μπα βρήκε το δοκάρι, με τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» να μην πιστεύουν την ευκαιρία που χάθηκε.

Ο υψηλός ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε, με τον Άρη να ψάχνει με περισσότερη ένταση το γκολ της νίκης, όμως οι παίκτες της Λαμίας με σωστή τακτική προσέγγιση απομάκρυναν κάθε πηγή κινδύνου από τα καρέ τους, κρατώντας το πολύτιμο 1-1.

Στο 80ο λεπτό ο Άρης έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία, όταν ο Μαρτίνεζ μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Λάρσον, όμως δεν πρόλαβε την μπάλα, με τους αμυντικούς της Λαμίας να απομακρύνουν τον κίνδυνο, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Βρέσκα, να βρίσκει τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Σάσα, Βέλεθ, Ροζ, Ματίγια, Μπα, Γκάμα, Φετφατζίδης (65’ Μανσίνι), Ντιγκινί (64’ Μαρτίνες), Λάρσον.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο (70’ Βασιλόγιαννης), Τουράμ, Τιρόνε (46’ Βύντρα), Καραμάνος (86’ Σάλιακας), Σκόνδρας.

Οι φίλοι του Άρη ανάρτησαν πανό για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει από σύνορα.

 Πληροφορίες:https://www.sdna.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.