Δήμος Λαμιέων: Οι αντιδημάρχοι Κώστας Σταυρογιάννης και Γιώργος Παλιούρας απηλλάγησαν των καθηκόντων τους!

Μετά από σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δυο αντιδημάρχων του Κώστα Σταυρογιάννη και του Γιώργου Παλιούρα  το πρωί της Δευτέρας μέσα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος προχώρησε  σήμερα  στην απαλλαγή από τα καθήκοντα τους.

Ο Δήμαρχος, ζήτησε από τους δυο συνεργάτες του να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τα αξιώματα που κατέχουν, κάτι που έκανε άμεσα ο κ. Παλιούρας, ενώ ο κ. Σταυρογιάννης αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να αναλάβει  σήμερα την ευθύνη της απαλλαγής των καθηκόντων του ο ίδιος ο κ. Καραΐσκος με αποτέλεσμα και οι δύο  αντιδήμαρχοι να βρεθούν εκτός θέσεων ευθύνης και ήδη αντικαταστάθηκαν.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια ο Δήμαρχος Λαμιέων δεν τοποθέτησε άλλον Αντιδήμαρχο στη θέση του Κώστα Σταυρογιάννη.  Τις αρμοδιότητες για τα Τεχνικά Έργα και την Δημοτική Αστυνομία κρατάει ο ίδιος ο Δήμαρχος και τις αρμοδιότητες για την πολεοδομία τις έδωσε στον Αντιδήμαρχο  Παναγιώτη Φώσκολο.

 Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ξεφλούδας αναλαμβάνει πλέον Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Εποπτείας και διαχείρισης των Κοινοτήτων του Δήμου Λαμιέων, θεμάτων πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας) και με την κατά τόπο αρμοδιότητα του υπευθύνου για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης.

Αναλυτικά η απόφαση, όπως ανέβηκε στην Διαύγεια:

Ανακαλούμε μερικώς, την υπ.αριθ.πρωτ.46968/19-11-2020 απόφασή μαςόσον αφορά τον ορισμό του Κωνσταντίνου Σταυρογιάννη του Χρήστου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, αυτεπιστασίας, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Εποπτείας και διαχείρισης των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Λαμίας και Δημοτικής Αστυνομίας και όσον αφορά τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Ανακαλούμε μερικώς, την υπ΄αριθ.πρωτ.46970/19-11-2020 απόφασή μας όσον αφορά τον ορισμό του Γεωργίου Παλιούρα του Ιωάννη, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου στα θέματα πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας) και όσον αφορά τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ΄αριθ.πρωτ.46970/19-11-2020 απόφασή μας

Συμπληρώνουμε την υπ.αριθ.πρωτ.46968/19-11-2020 απόφασή μας για ορισμό έμμισθων Αντιδημάρχων. Καθορισμός- επαναπροσδιορισμός αρμοδιοτήτων τους με εναρμόνισή τους στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, ως εξής :

1. Στον Παναγιώτη Φώσκολο του Γεωργίου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Απασχόλησης, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του μεταβιβάζουμε και τους εξής καθ’ ύλην τομείς ευθύνης και την άσκηση και των εξής αρμοδιοτήτων [με παραπομπή σε άρθρα του νέου ΟΕΥ του Δήμου Λαμιέων]:
Την ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού (άρθρο 25), ιδίως : την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας του Τμήματος Υπηρεσίας Δόμησης, που έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού, την έκδοση και τον έλεγχο εφαρμογής των οικοδομικών αδειών, τον έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών και όσα ειδικότερα αναφέρονται στις επί μέρους διατάξεις του άρθρου 25 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του
Δήμου.

Συμπληρώνουμε την υπ.αριθ.πρωτ. 46970/19-11-2020 απόφασή μας σχετικά με τον ορισμό Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων – Καθορισμός και επαναπροσδιορισμός αρμοδιοτήτων τους-εναρμόνισή τους στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, ως εξής :
1. τον Κωνσταντίνο Ξεφλούδα του Σπυρίδωνα, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ορίζουμε ως Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Εποπτείας και διαχείρισης των Κοινοτήτων του Δήμου Λαμιέων, θεμάτων πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας) και με την κατά τόπο αρμοδιότητα του υπευθύνου για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης και του μεταβιβάζουμε τους εξής τομείς ευθύνης και την άσκηση των εξής αρμοδιοτήτων [με παραπομπή σε άρθρα του νέου ΟΕΥ του Δήμου Λαμιέων].
Α). την εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό της λειτουργίας των Τμημάτων Κίνησης και Συντήρησης Οχημάτων εκ της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (άρθρο 19.2) και του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας (άρθρο 11).
Β). Την ευθύνη της διάθεσης του στόλου των οχημάτων και των τεχνικών μέσων του Δήμου, την ευθύνη της συντήρησης και επισκευής οχημάτων, μηχανημάτων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, όπως και της διαχείρισης υλικών, καυσίμων και ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού του Τμήματος Κίνησης και Συντήρησης Οχημάτων (άρθρο 19.2).
Γ). Την ευθύνη και τον Συντονισμό των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας και της διαχείρισης κρίσεων [άρθρο 11] με τη διατύπωση εισηγήσεων για σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας και το συντονισμό δράσεων για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου. Ιδιαίτερα:
Εποπτεύει και συντονίζει τη λειτουργία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας [άρθρο 11], ως υποστηρικτική δομή του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και έχει ως αντικείμενα όσα προβλέπονται στο άρθρο 21 του ν.4662/2020, όπως αυτός ήθελε τροποποιηθεί και ισχύσει, που είναι αρμόδιο [Τμήμα] για να:
• Συντονίζει κατά χωρική αρμοδιότητα το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών, σύμφωνα με τις μεθόδους οργάνωσης, τα όργανα και την κατανομή αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στις διατάξεις του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.
• Παρέχει την αναγκαία συνδρομή στη δράση των Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., τη σύσταση των οποίων προβλέπει το άρθρο 15 του ν. 4662/2020, όπως αυτό ήθελε τροποποιηθεί και ισχύσει.
• Προγραμματίζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για ζητήματα πολιτικής προστασίας.
• Αναλαμβάνει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, ενέργεια και δράση για τη συνδρομή του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο αναγνώρισης, εκτίμησης και ανάλυσης της επικινδυνότητας εκδήλωσης καταστροφών.
• Συντάξει και επικαιροποιεί Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Συνεπειών για φυσικές, τεχνολογικές καταστροφές και λοιπές απειλές εντός της χωρικής Επικράτειας του Δήμου.
• Υποβάλλει, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες οδηγίες του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., εισηγήσεις: α. Στον Δήμο για την κατάρτιση του οικείου προϋπολογισμού πολιτικής προστασίας και την αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ενίσχυσης. β. Στο Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. για την κατάρτιση του Τοπικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας. γ. Παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.. δ. Συνάπτει μνημόνια συνεργασίας παροχής υπηρεσιών, υλικών και μέσων με ιδιωτικούς φορείς.
Δ) Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης [άρθρο 18.1] της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Τοπικής Ανάπτυξης [άρθρο 18], πλην των θεμάτων σχετικά με την αδειοδότηση και λειτουργία των Λαϊκών Αγορών
και για την προστασία και ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής, της ζωικής παραγωγής και
της αλιείας στην περιοχή του Δήμου, την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου για την βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ευθύνη συντήρησης και επέκτασης της αγροτικής οδοποιίας, σε συνεργασία
με τον υπεύθυνο για τις Υποδομές Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο.
Ε). Να ασκεί την Εποπτεία και τον Συντονισμό της δράσης των Κοινοτήτων του
Δήμου Λαμιέων και την ευθύνη εκτέλεσης των απαιτούμενων τεχνικών παρεμβάσεων και Σελίδα 5 από 6
δράσεων στις Κοινότητες του Δήμου Λαμιέων, με τα τεχνικά μέσα και μηχανήματα που θα
διατίθενται εκ του Τμήματος Κίνησης και Συντήρησης Οχημάτων (άρθρο 19.2).
Στ) την εποπτεία και ευθύνη της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης, επί των εξής θεμάτων :
(α) της λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη
Δημοτική Ενότητα και του ελέγχου του προσωπικού που θα οριστεί να παρέχει υπηρεσίες
εντός της Δημοτικής Ενότητας.
(β) Να μεριμνά για τη διαφύλαξη και την καλή κατάσταση και λειτουργία του
εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
(γ) Να συνεργάζεται με τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών
Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
(δ) Να μεριμνά για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών σε θέματα της
Δημοτικής Ενότητας.
***
ΙΙ. Στον ανωτέρω ορισθέντα Εντεταλμένο Σύμβουλο, μεταβιβάζουμε και την άσκηση των εξής αρμοδιοτήτων:
1/ Να υπογράφει όλες τις αποφάσεις ή άλλα έγγραφα, που εκδίδονται κατ’ ενάσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων του, καθώς και όλα τα έγγραφα αλληλογραφίας
προς πάσης φύσεως φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, εφόσον αφορούν ζητήματα αρμοδιότητάς τους.
2/ Να εισηγείται στα αρμόδια όργανα του Δήμου τα θέματα των αρμοδιοτήτων που
αναφέρονται παραπάνω και να αναλαμβάνει την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων.
3/ Να υπογράφει τις συμβάσεις που συνάπτει ο Δήμος για ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο των παραπάνω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του, εξαιρουμένων όσων συνάπτονται για την υπαγωγή σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ.αριθ.πρωτ.46970/19-11-2020 απόφασή μας [ΑΔΑ:
ΨΤΝΑΩΛΚ-ΑΟΧ].
Η υπ.αριθ.46977/19-11-2020 απόφασή μας, για τον τρόπο διαχείρισης μηχανημάτων έργου και λοιπών οχημάτων, καταργείται

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.