Καστελόριζο: 5ο Διεθνές Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα σύνορα» (23-30 Αυγούστου)

Η διοργάνωση, που ίδρυσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, φέτος, μια τόσο δύσκολη χρονιά, ανθεί με ταινίες από δεκαοχτώ χώρες (και την Τουρκία) με θεματολογία που αγγίζει ιστορικά, κοινωνικά και προσωπικά ζητήματα. Από το #MeToo μέχρι τη μετανάστευση, τους Ρομά και την Ελλάδα που αλλάζει.

Κάθε χρόνο και καλύτερο. Στη φετινή, πέμπτη του διοργάνωση το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου «Πέρα από τα σύνορα», δημιούργημα του αεικίνητου και δυναμικού Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), έχει  το πιο πλούσιο πρόγραμμα που θα καλύψει οχτώ μέρες στα τέλη Αυγούστου (23 έως 30). Τότε που το μοναδικής ομορφιάς ακριτικό μας νησί έχει λες τις πιο γλυκές μέρες και νύχτες και την πιο ζηλευτή θάλασσα.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Τα βραβεία αφορούν τις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ & Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ.

Τα βραβεία αποτελούν ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων. Βραβεία επίσης θα απονείμουν το ΕΚΟΜΕ και η SteFilm Post Production.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.