«Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας»-Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κρατική καταστολή

ΦΩΤΟ: Άγγελος Καλοδούκας

«Να μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας» φώναξαν δυνατά χιλιάδες κόσμου, που βρέθηκε στα Προπύλαια το βράδυ του Σαββάτου,  στη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και την καταστολή.

Η συναυλία διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρατική Καταστολή και έχει τη στήριξη μεγάλου αριθμού ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων. 

 Δεκάδες καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών, ο Σπύρος Γραμμένος, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Πέτρος Μάλαμας, οι Lost bodies, JazzMatazz, ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, ο Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο Γιάννης Ρούσσος, ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες κόσμο που βρέθηκε εκεί από νωρίς το απόγευμα,  στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική επιλογή της άγριας καταστολής και του εκφοβισμού φοιτητών μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, καθώς και στο καθεστώς τρόμου που επιχειρείται να στηθεί με επίκεντρο τα Εξάρχεια

Μάλιστα, η βροχή που έπεσε δεν εμπόδισε τη συναυλία απ΄το να συνεχιστεί κανονικά και μαζικά με τον δρόμο της Πανεπιστημίου να κατακλύζεται από κόσμο.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή» ήταν το μήνυμα των διοργανωτών, ενώ το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 6 του Δεκέμβρη στην πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρατική Καταστολή στο σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

Να μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας

Μεγάλη Συναυλία Eνάντια Στην Κρατική Καταστολή

Σάββατο 30 Νοέμβρη, 5:00 μ.μ. Προπύλαια

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 5:00μμ πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία ενάντια στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό. Η συναυλία οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρατική Καταστολή κι έχει τη στήριξη μεγάλου αριθμού ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων.

Στο κείμενο-πλαίσιο της συναυλίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: “Μιλάνε για ασφάλεια, αλλά εννοούν την καταστολή. Μιλάνε για κανονικότητα, αλλά εννοούν την αστυνομική αυθαιρεσία. Μιλάνε για ανομία, αλλά εννοούν τις ελευθερίες. Μιλάνε για άβατα, αλλά εννοούν τη διαφορετικότητα. […]  Στόχος των κυβερνώντων είναι να κάμψουν όσες και όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνες-ους που αποκλίνουν από τη νόρμα του νεοσυντηρητισμού. Επίσης, επιδιώκουν να προκαταλάβουν τις αντιστάσεις που ξέρουν ότι θα γεννήσει η πολιτική τους. […] Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο αυταρχισμός αυτονόητη συνθήκη της καθημερινότητας και ο φόβος συνήθεια μας. Να ορθώσουμε μπλόκο στην καταστολή. Να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες – Όχι στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις.”

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.