Τα «μπρος-πίσω» του ΣΥΡΙΖΑ και το «λάθος» της  Γιώτας Πούλου στη βουλή

Tην ημέρα που αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, , ανακοίνωσε το προεκλογικό δώρο- επιβράβευσης  των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατος του 16χρονου, το  προεκλογικό  δώρο προς  τους ένστολους που μεταφράζεται σε 40,8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό  ψηφίστηκε από πέντε κόμματα του κοινοβουλίου.

«Ναι» ψήφισαν όλοι  οι βουλευτές  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Ελληνική Λύση, ενώ  μόνο το ΜέΡΑ25  προς τιμή του ψήφισε «όχι».

 Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  αλλά και του ΚΚΕ προκάλεσε   οργή  και απογοήτευση και εσωκομματικέ τριβές  στον κόσμο της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος που εξέφρασε με μαζικές διαδηλώσεις σε όλη  την Ελλάδα  τις οποίες  η αστυνομία για  μια ακόμη φορά αντιμετώπισε  με χημικά και συλλήψεις.

Μάλιστα  ιδιαίτερα σχολιάστηκε  η  «μπρος -πίσω» στάση  του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιού ( ΓΙΏΤΑ)  Πούλου , βουλεύτρια Βοιωτίας, εμφανίστηκε να έχει ψηφίσει «όχι», ωστόσο με σχετική δήλωσή της (βάσει του άρθρου 72Α του Κανονισμού της Βουλής), διευκρίνισε ότι  η ψήφος της στην τροπολογία ήταν «ναι» και ότι «εκ παραδρομής» ψήφισε «όχι».

Θέλει δηλαδή  να  μας  πείσει  η έμπειρη αυτοδιοικητικός  και   πρώην δήμαρχος  ότι μπερδεύτηκε; Μάλλον  θα ζαλίστηκε από τα «μπρος-πίσω» του κόμματος της Ριζοσπαστικής  Αριστεράς – Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ας σημειωθεί επίσης,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.   την προηγούμενη ημέρα είχε  καταψηφίσει την τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αλλά   μετά   άλλαξε γνώμη….

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.