Όχι στη «Μαυρομαντήλα» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς- Ξενοφοβικές κορώνες από τον εκπρόσωπο της «Ελληνικής Αυγής» (video)

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς απέρριψε  την πρόταση της κυβέρνησης για δημιουργία δομής 2.000 προσφύγων στην περιοχή της «Μαυρομαντήλας» του Δήμου Λαμιέων, απαιτώντας συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.  Η   συνεδρίαση  σημαδεύτηκε από εντάσεις  και ξενοφοβικές κορώνες  από τον  εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης».

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς παρευρέθηκαν και κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων  της Αγίας Παρασκευής, Μεγάλης Βρύσης και Ροδιτσας που λίγο νωρίτερα είχαν  πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου με το σύνθημα  Όχι στην Μαυρομαντήλα, όχι στην καταστροφή του Δήμου μας».

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή  που έχει συσταθεί, εκπρόσωπος της οποίας έκανε έκκληση  στους πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση προσφύγων στη  «Μαυρομαντήλα» και  στον Δήμο Λαμιέων. Την θέση τους αυτή, έκαναν γνωστή  και στο περιφερειακό συμβούλιο που παραβρέθηκαν δηλώνοντας πως αν δεν πάρουν  σαφείς  απαντήσεις θα συνεχίσουν  τις διαμαρτυρίες  και μάλιστα πιο δυναμικά καλώντας τον Περιφερειάρχη να πάρει ξεκάθαρη θέση .

  Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού

«Διαφωνούμε με τον σχεδιασμό της Μαυρομαντήλας και τον γενικό σχεδιασμό των μεγάλων συγκεντρωτικών χώρων, αλλά και με τη λογική ότι βρίσκω σε έναν ψηφιακό χάρτη χώρους και πάω τελευταία στιγμή και ενημερώνω τους κατοίκους» τόνισε  ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. «Εκφράσαμε τις ενστάσεις μας στον αρμόδιο Υπουργό για τις επιλογές που έγιναν   έως  τώρα ερήμην μας,  οι οποίες  προκάλεσαν αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε ο κ. Σπανός ενώ διατύπωσε την άποψη ότι όποια απόφαση ληφθεί για δημιουργία δομής  εγκατάστασης προσφύγων  σε όλη τη Στερεά Ελλάδα  θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τους Δήμους που τους αφορά.

 Ξενοφοβικές κορώνες  από τον εκπρόσωπο της «Ελληνικής Αυγής»

Στη συνεδρίαση υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις με κάποιους από τους κατοίκους της περιοχής που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση να διακόπτουν τον Περιφερειάρχη ζητώντας να πάρει ξεκάθαρη θέση ότι «δεν τους θέλουμε  ούτε στη Μαυρομαντήλα ούτε πουθενά».   Το κλίμα πολώθηκε με χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις από τον επικεφαλής  της ‘‘Ελληνικής Αυγής’‘ κατά των Περιφερειακών Συμβούλων της »Λαϊκής Συσπείρωσης »  Κώστα Μπασδέκη και της «Ελεύθερης Στερεάς» Αντώνη Βούλγαρη  οι οποίοι  αντέδρασαν στις  ρατσιστικές και μισαλλόδοξες  θέσεις του ενώ παρέμβαση για την  ανάγκη διαλόγου σε ήπιο κλίμα έκανε  και η Κατερίνα Μπατζελή.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.