Τη Λαμία και Λιβαδειά επισκέφτηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης

Επίσκεψη στη Λαμία

Η βιώσιμη και ανθεκτική γεωργία, οι δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς και η καινοτομία και οι νεοφυείς επιχειρήσεις τέθηκαν στο επίκεντρο της ανοιχτής εκδήλωσης  του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπροσώπου της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρου Κόκκαλη στη Λαμία.

Σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε καφέ στην Πλατεία Ελευθερίας και στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Δημήτρης Βέττας, Απόστολος Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη μιας προοδευτικής ριζοσπαστικής αλλαγής «ώστε να αφήσουμε έναν κόσμο ανθρώπινο για τα παιδιά μας».

Παράλληλα, έφερε παραδείγματα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας: «Η νέα γενιά πρωτοπορεί μέσω της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η δύναμη της οποίας αυξάνεται ραγδαία καθώς η οικονομία μετατρέπεται σε οικονομία γνώσης. Σε αυτή τη νέα οικονομία, πρωταγωνιστές είναι τα καλά Πανεπιστήμια, το γρήγορο ίντερνετ και η συνεργασία μεταξύ νέων επιχειρηματιών και ερευνητών».

Νωρίτερα, ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό «La Mia Stevia», τον μεγαλύτερο παραγωγό στέβιας στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος, Λεωνίδας Ζέρβας και ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού, Χρήστος Σταμάτης μίλησαν για την καινοτόμο δράση του συνεταιρισμού, τις πολυεπίπεδες συνέργειες που οδήγησαν στην επιτυχία του, καθώς και τη δύναμη του συναισθήματος, που κρατά ζωντανό και ενωμένο τον συνεταιρισμό.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για τη νέα ΚΑΠ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε ένα αγροτικό σχέδιο ανάπτυξης. Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι αγρότες «να γίνουν εκείνοι που θα παράγουν προϊόντα προωθώντας την υγιεινή διατροφή, με απώτερο στόχο να περάσουμε σε μια υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση, όπως προτάσσει ο 12ος Παγκόσμιος Στόχος των Ηνωμένων Εθνών».

Επίσκεψη σε Λιβαδειά

Η μετάβαση από την Ευρώπη των περιφερειών στην Ευρώπη των πόλεων τέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ανοιχτής συζήτησης της δημάρχου Λιβαδειάς, Γιώτας Πούλου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπο της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρο Κόκκαλη στον τόπο καταγωγής του, τη Λιβαδειά.

Η κ. Πούλου και ο κ. Κόκκαλης μίλησαν για τη σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και για τη συνεργασία τους το 2015-2016, στη διαχείριση των προσφυγικών κυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για την ανάγκη να ομονοήσουμε σύντομα ώστε να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός προοδευτικός πόλος που θα σταθεί απέναντι στους σκοταδιστές, τους αρνητές της κλιματικής κρίσης που διεκδικούν να έρθουν σήμερα στην εξουσία μέσω της δημοκρατικής οδού. «Πρέπει να προχωρήσουμε με απόλυτη πίστη στην επιστήμη και στον άνθρωπο με στόχο μετρήσιμα αποτελέσματα που θα μας οδηγήσουν σε μια προοδευτική ριζοσπαστική αλλαγή», δήλωσε σχετικά ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το 2οδημοτικό σχολείο Λιβαδειάς, ένα σχολείο που πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές δυνατότητες και προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση και ψηφιακές δεξιότητες.

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, συζήτησε με τους διοικούντες και τους εργαζόμενους την πορεία αναστήλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και ενημερώθηκε για τη νέα Παιδιατρική Κλινική.

«Η ποιοτική δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία είναι δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αποτελούν τη βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους 3 και 4 των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.