Σχολεία: 14.000 κρούσματα με το καλημέρα- Προχειρότητα και επιτελικό μπάχαλο καταγγέλλουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν επιβεβαιωθεί 14.000 ενεργά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς- Προχειρότητα και επιτελικό μπάχαλο καταγγέλλουν ΟΛΜΕ και ΔΟE- Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού.

Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Αυτή τη φορά, λόγω του ότι απαιτήθηκε και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να κάνουν self test, ο συνολικός έλεγχος που έγινε σε μια μέρα ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ανθρώπους και πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

 Προχειρότητα και επιτελικό μπάχαλο καταγγέλλουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Λίγες ώρες απέμειναν για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αποδεικνύουν έως και την τελευταία στιγμή πως ούτε τα απαραίτητα μέτρα έχουν λάβει ούτε ξεκάθαρο πλάνο λειτουργίας της εκπαίδευσης έχουν.

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» είναι το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα self test, καθώς πολλοί γονείς δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν (η πλατφόρμα έκλεισε χθες το βράδυ) και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς.

Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται αύριο τα… ξημερώματα να βρίσκονται στα σχολεία και να έχουν φροντίσει να διαθέτουν τεστ για όσους μαθητές για περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν έχουν προμηθευτεί με την ταλαιπωρία να θεωρείται ήδη δεδομένη

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της κατακεραυνώνει το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για επιτελικό μπάχαλο και αναλγησία, ενώ καταγγέλλει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται με «ανυπόγραφες και παράτυπες οδηγίες» να καλύψει την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας.

«Το θεμελιώδες και Συνταγματικό ανθρώπινο δικαίωμα για την προστασία της υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτο! Το Υπουργείο Παιδείας και η εμμονή τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και στοιχειώδη οργάνωση τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για ότι συμβεί από αύριο!

Μας θεωρούν αναλώσιμους/ες!» σημειώνει η ΟΛΜΕ και καλεί στην αυριανή δυναμική συγκέντρωση στις 13.30 έξω από το υπουργείο. Για τον λόγο αυτό έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 – 14.00).

Η διδασκαλική ομοσπονδία  (ΔΟΕ) έχει, εξάλλου, κηρύξει δίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.