Συγκέντρωση των καθηγητών στη Λαμία για τη διαθεσιμότητα – ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση της Αθήνας

Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Στην πόλη της Λαμίας αρκετοί καθηγητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Πλατεία Πάρκου προς ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Εν τω μεταξύ όπως αναφέρουν αθηναικά ειδησιογραφικά πρακτορεία με ΜΑΤ και απωθήσεις αντιμετωπίστηκαν οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση της ΟΛΜΕ ενάντια στις διαθεσιμότητες, την ανεργία, τις απολύσεις και την διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τον  κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (επί της Πανεπιστημίου) με σκοπό να μην κλείσει η λεωφόρος. Σήμερα είναι μέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ παράλληλα έχει προκηρυχτεί απεργία από την ΟΛΜ. Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από την  ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα (Προπύλαια και ΣτΕ)  Σε λίγη ώρα αναμένεται να βγει η απόφαση του ΣΤΕ για την διαθεσιμότητα.

 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τον, πολύ πλέον, κόσμο που βρίσκεται συγκεντρωμένος μπροστά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (επί της Πανεπιστημίου) με σκοπό να μην κλείσει η λεωφόρος (ανταπόκριση «στο Κόκκινο», 105,5) – See more at: http://left.gr/news/stoys-dromoys-gia-ti-diathesimotita-ekpaideytikoi-ka…

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ αναμένεται να προχωρήσει σε στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.