Στον κόμβο της Ανθήλης οι αγρότες της Φθιώτιδας- 400 τρακτέρ στη Νίκαια. Οξύνει τα μπλόκα η αναγκαστική είσπραξη εισφορών

Ξεκίνησε  η μετάβαση των τρακτέρ στις εθνικές οδούς, με τις δυνάμεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων να παρατάσσονται σε κομβικά σημεία, αποδίδοντας ωστόσο ιδιαίτερη σημασία στο «στρατηγείο» της Νίκαιας και στην «ταξιαρχία» του Προμαχώνα.

Στον κόμβο της Ανθήλης οι αγρότες της Φθιώτιδας

Έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Ανθήλης  η αγρότες της Φθιώτιδας προειδοποιώντας  την κυβέρνηση να σταματήσει την αντιαγροτική πολιτική γιατί σε διαφορετική περίπτωση,  θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Οι αγρότες της  συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Ανθήλης  καλούν   τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών  και να βρεθούν στο πλευρό τους.

 Ανακοίνωση του Συντονιστικού μπλόκου Ανθήλης

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και σε πείσμα όσων μας θέλουν φοβισμένους, απογοητευμένους και απαθείς, αγρότες από την Ανθήλη, Στυλίδα και Πελασγία κινηθήκαμε σήμερα και παρατάξαμε τα τρακτέρ μας στον κόμβο Ανθήλης.  

Το μπλόκο θα ενισχυθεί και από αγρότες από την περιοχή του δήμου Μακρακώμης και Δομοκού το ερχόμενο Σαββατακύριακο..

Αναμένουμε και την απάντηση στην από τις αρχές του μήνα πρόσκληση του συντονιστικού για την συμμετοχή στο μπλόκο των αγροτικών συλλόγων του «Παμφθιωτικού», του Μώλου αλλά και όλων των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων του νομού Φθιώτιδας.

Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους του μικρούς και μεσαίους αγρότες είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε όχι. Ο εχθρός είναι κοινός, είναι οι πολιτικές που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν η ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και οι κατευθύνσεις της ΚΑΠ. Εχθροί μας είναι και οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες εφοδιαστικές αλυσίδες, οι τράπεζες και όλοι όσοι εκμεταλλεύονται την δυσχερή θέση μας προκειμένου να αρπάξουν τον κόπο του ιδρώτα μας. Στόχος όλων αυτών είναι ένας, να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε ή να μας κατασχέσουν τη γη και τα εργαλεία μας, ώστε να τα συγκεντρώσουν όλα στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση μόλις προχθές έδειξε πόσο μας συμπονάει και στέκεται αλληλέγγυα στα προβλήματα μας και πόσο πραγματικά θέλει τον διάλογο μαζί μας: αφού έσπευσε, με απόφαση της να στείλει στο ΚΕΑΟ προς είσπραξη και τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ προς τον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα πάνω από 360.000 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν μπόρεσαν να  καταβάλουν τις εισφορές στον  ΟΓΑ να βρίσκονται στις δαγκάνες του, με εκβιασμούς και απειλές κατασχέσεων, αλλά και άλλων αναγκαστικών μέτρων που μπορεί να σκαρφιστούν.

Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι μόνο ένα πράγμα φοβάται και λογαριάζει η κυβέρνηση και αυτοί που προαλείφονται να κυβερνήσουν, τους αγρότες στα μπλόκα οργανωμένους, μαζικά, αποφασισμένους, και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους όσοι πλήττονται από τις πολιτικές τους και μας οδηγούν ή μας έχουν ήδη οδηγήσει στην εξαθλίωση. Για αυτό και έχει απλωθεί από άκρο σε άκρο ο μηχανισμός τους για να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό με τους δήθεν ευνοούμενους αγρότες ή τους εργαζόμενους που δεν θα μπορούν να πάνε στην δουλειά τους με κομμένους δρόμους…. 

Αλλά και τα αιτήματα όπως όλοι οι αγρότες παραδέχονται είναι κοινά, άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.

Καλούμε όλους τους αγρότες να ενωθούν μαζί μας στο μπλόκο της Ανθήλης προτάσσοντας στην πρώτη την γραμμή την ανάγκη τους να παραμείνουν στην παραγωγή, για να ικανοποιούν της ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους.

Τουλάχιστον 400 τρακτέρ παρατάχτηκαν στον κόμβο της Νίκαιας

Μέσα σε ψιλό χιόνι άρχισαν να φθάνουν μετά τις 2 το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας, παίρνοντας θέση στις άκρες του δρόμου, χωρίς καμιά διάθεση να αποκλείσουν την συγκοινωνία. Ωστόσο, μέχρι να τακτοποιηθούν τα οχήματα των διαμαρτυρομένων η αστυνομία φρόντισε να διακόψει για λίγη ώρα τη διέλευση των αυτοκινήτων στο σημείο, κίνηση που αποκαταστάθηκε μετά από λίγη ώρα. 

Τουλάχιστον 400 τρακτέρ μετράει μέχρι στιγμής το μπλόκο του Βαγγέλη Μπούτα στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ ικανοποίηση εκφράζεται από την πλευρά των οργανωτών που περιμένουν ενίσχυση των δυνάμεων τις επόμενες ώρες

Τα  ματ εμποδίζουν τους αγρότες των Σερρών να φτάσουν στον Προμαχώνα

 Από την Τετάρτη, δυνάμεις αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας από 11 περιοχές, έχουν βάλει στόχο τη μετάβασή τους στο Τελωνείο των Ευζώνων.

Οι αγρότες των Σερρών έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, που συνεχώς πολλαπλασιάζονται, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, στο ύψος του Σιδηροκάστρου. Εκεί όμως βρίσκονται ήδη και κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, που κρατούν κλειστή την πρόσβαση των τρακτέρ στην εθνική.σήμερα οι δυνάμεις τους θα ενισχυθούν και θα επιχειρήσουν εκ νέου να φτάσουν στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, πάντως, μέχρι τις 2 έκλεισε η εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα. 

Κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

Παραμένει κλειστός επ’ αόριστον ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Οξύνει τα μπλόκα η αναγκαστική είσπραξη εισφορών

«Λάδι στη φωτιά» των μπλόκων βάζει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και υποχρεώσεων των αγροτών προς τον ΟΓΑ, μέσω του διαβόητου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Τη μεθόδευση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων , τονίζοντας ότι μετά τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, τώρα η κυβέρνηση δρομολογεί την είσπραξή τους με αναγκαστικά μέτρα.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων

«Αφού πρώτα επέβαλλε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει, μέσω του διαβόητου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ),  μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των αγροτικών χρεών προς τον ΟΓΑ.  Μάλιστα, για να μην της ξεφύγει κανείς από όσους έχουν χρέη , έσπευσε, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης να στείλει στο ΚΕΑΟ προς είσπραξη και τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πάνω από 360.000 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν μπόρεσαν να  καταβάλουν τις εισφορές στον  ΟΓΑ να βρίσκονται στις δαγκάνες του. Και παρά τη  «διαβεβαίωση» της κυβέρνησης ότι η διαβίβαση των οφειλών κάτω από 5000 ευρώ στο ΚΕΑΟ δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων, είναι σίγουρο ότι αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για εκβιασμούς και απειλές κατασχέσεων, αλλά και άλλων αναγκαστικών μέτρων που μπορεί να σκαρφιστούν οι κυβερνώντες.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απαιτεί:

 * Αμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών τα ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ.

* Καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

* Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια  των αγροτοκτηνοτρόφων, καθώς πληρώνονται για τη διάθεση της παραγωγής τους μια – δυο φορές το χρόνο και χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση.

 * Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

 * Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 * Συντάξεις αξιοπρέπειας. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρισκόμαστε, ξανά φέτος,  στα μπλόκα του αγώνα, επειδή η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα των περσινών μπλόκων και  ψευδώς ισχυρίστηκε το αντίθετο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με την πολιτική της   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ προσθέτει και  νέα προβλήματα ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ :

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης για τα χρέη στον ΟΓΑ.

 Συνεχίζουμε τη μάχη επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στήσιμο νέων μπλόκων και ενίσχυση αυτών που υπάρχουν, παίρνοντας δύναμη από το δίκιο μας και από την μαζική και δυναμική στήριξη στον αγώνα μας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.»   

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ                  25 Γενάρη

ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.