Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών- Ολοι ήξεραν και κανένας δεν μιλούσε

Στον ανακριτή με χειροπέδες και σκεπασμένος με ένα μπουφάν για να κρύψει το προσωπό του, οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, γνωστός και ως » φακελάκης» , που κατηγορείται οτι ζητούσε χρήματα αλλά και σεξουαλικές εξυπηρετήσεις απ

ο φοιτητες και φοιτήτριες  για να περάσουν τα μαθήματα.

Μαζί του οδηγήθηκαν στον ανακριτή και δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της πόλης, που φέρονται να  συνεργάζονταν με τον καθηγητή. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.  Ο ίδιος αρνείται τς κατηγορίες….

Υμνητής της χούντας ο κατηγορούμενος καθηγητής

Ο συγκεκριμένος  αν αποδειχτούν οι καταγγελίες  που για τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ένας «59χρονος καθηγητής» έχει όνομα και λέγεται Κλεάνθης Κωνσταντινούδης. Οπως αναφερει η ισοσελίδα https://tsak-giorgis.blogspot.com/ μια απλή αναζήτηση που κάναμε στο facebook διαπιστώσαμε ότι είναι και «υπερπατριώτης» θαυμαστής της Απριλιανής χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες φοιτητριών για τη δράση του

Η μια μετά την άλλη έρχονται στο φως, οι καταγγελίες φοιτητριών του ΤΕΙ Σερρών, για τη δράση του καθηγητή, ο οποίος ζητούσε χρηματικά και… άλλα ανταλλάγματα προκειμένου να τους περάσει το μάθημά τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τριτοετής φοιτήτρια στον ΑΝΤ1, έχει περάσει όλα τα μαθήματά της, όμως χρωστάει τα τρία δικά του μαθήματα. Μόλις πήρε, μάλιστα, άλλος καθηγητής ένα από τα μαθήματά του το πέρασε με «αξιοπρεπή βαθμό».

Την ίδια ώρα, η φοιτήτρια επανέλαβε αυτό που λένε αρκετοί ότι δηλαδή, «ήμασταν ενήμερες για τον συγκεκριμένο καθηγητή πριν έρθουμε στις Σέρρες».

Δεύτερη τριτοετής φοιτήτρια σε μαρτυρία της, στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι, τον είχε καθηγητή σε τέσσερα μαθήματα, μεταξύ των οποίων και σε ένα εργαστήριο, με το οποίο είχε πρόβλημα με τις απουσίες της.

Όταν πήγε στο γραφείο του, μαζί με 2-3 συμφοιτήτριές της, εκείνος τους έκανε σεξιστικά σχόλια και ερωτήσεις.

«Είναι πολλές φοιτήτριες που πληρώσανε, είχα ακούσει πολλές φορές μέσα στο αμφιθέατρο για το φροντιστήριο που έπρεπε να πάμε για να περάσουμε τα μαθήματα», είπε η κοπέλα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν έχει πληρώσει ποτέ.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι πολλές φοιτήτριες έχουν πάει, έχουν πληρώσει και έχουν περάσει τα μαθήματα», συμπλήρωσε η ίδια.

Καταγγελίες από το 2011 κι όμως κανείς δεν μιλούσε

Αυτό που προβληματίζει στην υπόθεση είναι ότι όλοι ήξεραν και κανένας δεν μιλούσε. Όπως λένε τώρα οι φοιτητές, φοβόντουσαν να μιλήσουν ή βολεύονταν. Οι καθηγητές, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι ενώ ήξεραν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, αφού οι φοιτητές δεν έκαναν καταγγελίες.

Σοκαριστική είναι και η λεπτομέρεια ότι οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του έγιναν το 1991 από τρεις σπουδάστριες που έκαναν την πρακτική τους.

Οι σπουδάστριες κατήγγειλαν ανάρμοστη συμπεριφορά. Παράλληλα σύμφωνα με τις καταγγελίες προέτρεπε τις κοπέλες να βγαίνουν με «πλούσιους γέρους που θα τους εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή»! Ο καθηγητής τότε είχε απαντήσει με εξώδικο και συνέχισε να εργάζεται στο ΤΕΙ που υπηρετούσε τότε…

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη καταγγελία μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το 2014 σπουδαστές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Ούτε τότε έγινε κάτι.

Το 2007 είχε γιουχαϊστεί σε τελετή ορκωμοσίας… Ούτε τότε ίδρωσε το αυτί κάποιου υπεύθυνου ενώ όπως όλα δείχνουν η δράση του καθηγητή ήταν κοινό μυστικό.

Το 2012 οι καταγγελίες δημοσιεύτηκαν και στο ίντερνετ. Ο καθηγητής δεν πτοήθηκε ούτε από αυτό.

Μετά το σάλο που ξέσπασε η Σύγκλητος του ΤΕΙ Σερρών, αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον καθηγητή που κατηγορείται ότι χρηματιζόταν και παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές με αντάλλαγμα να τους περάσει στα μαθήματά του. Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ στον ΑΝΤ1, θα ζητηθεί ο καθηγητής να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του, ενώ σε κάθε περίπτωση, η Σύγκλητος αποφάσισε να συμβαδίσει με όποια απόφαση λάβει το υπουργείο Παιδείας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.