Περιφερειακό Συμβούλιο: 1000 επιπλέον πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε δομές της Περιφέρειας Στερεάς

Το προσφυγικό ζήτημα  συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης  στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση.

Οπως   ανέφερε  ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στην εισήγηση του  κατά την συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  τους ενημέρωσε ότι υπάρχει επιτακτική  ανάγκη για αποσυμφόρηση των νησιών του ΒΑ Αιγαίου  με τη  μεταφορά  μεταναστών και προσφύγων σε δομές στην ενδοχώρα  οι οποίοι  θα κατανεμηθούν αναλογικά σε όλες τις Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο αυτό σε πρώτη φάση 1000 επιπλέον  πρόσφυγες κυρίως οικογένειες  αναμένεται να υποδεχτεί  τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Αν και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στη σημερινή ενημέρωση στο περιφερειακό συμβούλιο απέφυγε να αναφερθεί στις περιοχές που αναμένεται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων , εν τούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες στα hotspot των Θερμοπυλών , της Ριτσώνας και της Θήβας για να υποδεχτούν το νέο κύμα προσφύγων στη Στερεά Ελλάδα .

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες  αναζητούνται   ξενοδοχεία και κενά κτίρια  που θα μπορούσαν να στεγάσουν πρόσφυγες.

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας  υπήρξε  συναίνεση και τονίστηκε η ανάγκη  για την   δημιουργία κατάλληλων  χώρων  για την  φιλοξενία  των προσφύγων ενώ συγκροτήθηκε  7μελής επιτροπή  που θα   φέρει τεκμηριωμένες  προτάσεις  για το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επιφυλάξεις   εκφράστηκαν από ορισμένους συμβούλους  για τον αριθμό των προσφύγων που θα   φιλοξενηθούν σε δομές της Περιφέρειας   καθώς  υπάρχουν φόβοι  ότι μπορεί να αυξηθεί  κατά πολύ ο αριθμός τους καθώς αυξάνονται συνεχώς  οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας . Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ελεύθερη Στερεά και Αριστερή Παρέμβαση  στη Στερεά εξέφρασαν την αντίθεση τους  για την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν  ο Μιχάλης Αναγνωστάκης  και η εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά διαμαρτυρήθηκαν για τους  ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά την ομιλία  του εκπροσώπου της Ελληνικής Αυγής αλλά και συμβούλου της πλειοψηφίας.

Δείτε φώτο από τη σημερινή συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.