Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι ήμουν σύμβουλος της Lamda Development

Σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό ήταν μέχρι πρόσφατα ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο οποίος σήμερα καλείται από τον πρωθυπουργό να να αναλάβει ακριβώς αυτήν την αποστολή, να ολοκληρώσει, δηλαδή, τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα της επένδυσης.

Ήδη, μάλιστα, σήμερα ο Δημήτρης Οικονόμου έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να «λύσουν» εκείνα τα ζητήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Lamda Development θεωρούν ότι «εμποδίζουν» την έναρξη των εργασιών.

Όπως αποκαλύπτει το Documentonews.gr, ο υφυπουργός και καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Δημήτρης Οικονόμου, συμμετείχε, στο πλευρό των μελετητών της Lamda Development στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις που γίνονταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τις πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού. Μελέτες απαραίτητες για την έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Δ. Οικονόμου άρχισε να εμφανίζεται στις συναντήσεις εργασίας με τους μελετητές της Lamda Development από τον Μάρτιο του 2018, οπότε και εγκρίθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό. Οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τα στελέχη του ΥΠΕΝ γίνονταν αφού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος η Lamda Development θα έπρεπε να καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες για την έκδοση των ΚΥΑ. Και ακριβώς σε αυτό το στάδιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμβουλος του επενδυτή ήταν ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα το ρεπορτάζ του documentonews.gr, δηλώνοντας πως ο πρωθυπουργός γνώριζε πως ήταν σύμβουλος της Lamda Development, της επενδυτικής εταιρείας για την εκμετάλλευση του Ελληνικού.

«Μα είναι γνωστό, όλοι το γνώριζαν», δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου σε εκπομπή του «Αθήνα 9.84», απαντώντας στην ερώτηση αν το γνώριζε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ότι αφορά στο Ελληνικό ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά χωροταξικά ζητήματα καθώς έχει έπέλθει συμφωνία. Τα προβλήματα και της Κ.Υ.Α,είπε, εντοπίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαπλοκή σ΄όλο το μεγαλείο της

Ανακοίνωση για το θέμα  εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία  ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πως είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρίας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρίας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρίας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου. Επιβεβαιώνεται, όμως, και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ο κ. Οικονόμου, όχι μόνο δεν θα παρέμενε στην κυβέρνηση, αλλά ούτε καν θα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.