ΜέΡΑ25: Έφτασε η ώρα της επιστρεπτέας προκαταβολής

Η καμπάνα χτυπάει για περίπου 560.000 υπόχρεους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, βεβαιώνονται οι οφειλές  όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν χορηγηθεί στις επιχειρήσεις λόγω πανδημίας.

Με πληθωρισμό 12% με το ενεργειακό κόστος στην στρατόσφαιρα και με  δραματική μείωση του τζίρου, επιχειρήσεις και επαγγελματίες  καλούνται να καταβάλλουν 3 δις. ευρώ στο τέλος του Ιουλίου μαζί με ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ εξανεμίζοντας πλήρως την όποια ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΜέΡΑ25 καλούσε τον κ. Μητσοτάκη από την αρχή της πανδημίας να προβεί σε κουρέματα των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί στην πανδημία, όχι σε αναστολές και αναβολές, ούτε σε «δοσοποιήσεις», ώστε και οι επιχειρήσεις να αντέξουν την επόμενη μέρα και οι εργαζόμενοι τους να μην χάσουν την δουλειά τους.

Η κυβέρνηση όμως είναι μια δεξιά ταξική κυβέρνηση που «φύση και θέση» υπηρετεί την ολιγαρχία και φτωχοποιεί νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.