Λαμία: Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν θα τους περάσει!

Με κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας  οι εργαζόμενοι διατράνωσαν ένα ηχηρό  «όχι» στο αντεργατικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται στη  βουλή.  

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν  Εργατικά Κέντρα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς και οι εργαζόμενοι σχεδόν όλων των κλάδων. Ηχηρή η απουσία της ΓΣΕΕ, που επικρίθηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων στην απεργία.

Στη Λαμία  στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας  πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  στην οποία συμμετείχαν  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, σωματεία και εργαζόμενοι.

Στο κάλεσμα του  Ε.Κ Λαμίας τονίζεται:

Απεργούμε:

-Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

-Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών

-Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η Ε.Ε.

Ενώ ο λαός μέτρα ακόμα μια τραγωδία θαμμένος στη λάσπη με νεκρούς, ενώ σπίτια ανθρώπων είναι ακόμα πλημμυρισμένα, η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη στιγμή να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο και νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν 13 ώρες τη μέρα 78 ώρες τη βδομάδα.

Δεν υπολογίζουν τίποτα! Ούτε ανθρώπινες ζωές, Ούτε την προστασία του λαού και της υγείας. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να μπουκώσει με παραπάνω κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ακόμα και αυτή την ώρα, ο νους της είναι στο πως θα τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα, πώς θα αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, πώς θα εντείνει την καταστολή.

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Δεν ανεχόμαστε να είμαστε καμένοι το καλοκαίρι, πνιγμένοι το χειμώνα, σκλάβοι στην δουλειά.

Δεν θα τους περάσει!

Δείτε  φωτο από τη σημερινή  απεργιακή συγκέντρωση:

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.