Λαμία: «Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν οι αγρότες στον Βαγγέλη Αποστόλου

«Θερμή» υποδοχή  επιφύλαξαν οι αγρότες του μπλόκου της Ανθήλης  και της ΠΑΣΥ  στον Υπουργό Αναπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σήμερα στη Λαμία. Ο Βαγγέλης Αποστόλου μαζί με άλλα στελέχη του υπουργείου ήταν ομιλητής σε ημερίδα  με θέμα «Αγροτικές Πολιτικές στην Στερεά Ελλάδα» .

Οι αγρότες περίμεναν από το πρωί  τον υπουργό έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου όπου θα γινόταν η ημερίδα  αποδοκιμάζοντας την κυβερνητική πολιτική για τους αγρότες.  «ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΆΚΙΑ ΜΕ ΝΎΧΙΑ ΓΑΜΨΆ ΠΕΣΑΝΕ ΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ » έγραφε το πανό που κρατούσαν .  Αρχικά  εμποδίστηκε η είσοδος των  αγροτών στην αίθουσα αλλά κατόπιν ωριμοτέρας  σκέψης, τους επετράπη να εκθέσουν τις απόψεις  τους.    Στην παρέμβαση τους   εξέφρασαν την  έντονη διαμαρτυρία τους για την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης, τη βαριά φορολογία σε βάρος των αγροτών και τα αγροτοδικεία που είναι σε εξέλιξη ενώ  ένας αγρότης ανέβηκε στο βήμα  άδειασε ένα σακουλάκι με ελιές μπροστά στον Υπουργό και στη συνέχεια αποχώρησαν.

114495478_10209172017971112_6899602335663285223_n-770x470Αντίθετα έμειναν στην ημερίδα και άκουσαν τον Υπουργό   5-6 αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ Αγροτικού Συλλόγου. Ο πρώην Πρόεδρος του Παμφθιωτικού Δημ. Δημογιάννης που πήρε το λόγο αναφέρθηκε στο θέμα του ασφαλιστικού και φορολογικού προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα αντιαγροτικά μέτρα που ψήφισε. Ο κ. Δημογιάννης χαρακτήρισε άκαιρη την ημερίδα που γίνεται με απόντες τους αγρότες  οι οποίοι  αυτό τον καιρό είναι στα χωράφια.
Η ημερίδα συνεχίστηκε   σε σχεδόν άδεια αίθουσα χωρίς ουσιαστική συμμετοχή  των αγροτών με παρόντες πάντως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Φθιώτιδας , τον Περιφερειαρχη Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Καραϊσκο, το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, τον Δήμαρχο Αμφίκλειας Γ. Γώγο και εκπροσώπους φορέων.

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέλυσε την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης  τονίζοντας την σημασία του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας,  στην ανάπτυξη της χώρας, υπογράμμισε την δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους οι αγρότες από τα φωτοβολαταϊκά και  ανακοίνωσε την άμεση καταβολή των ενισχύσεων και της επιστροφής του φόρου από το πετρέλαιο και ότι είναι στο τελικό στάδιο η  κάρτα αγρότη. Δίνουμε μάχη για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας πρόσθεσε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική του υπουργείου για τις ομάδες παραγωγών και τις συνεταιριστικές ενώσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.