Θ. Μπαλασόπουλος: Χτυπάνε τον βασικό πυρήνα των αναγκών των πολιτών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι…

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που  πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λαμιέων την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο του Δ. Λαμιέων  με θέμα: «Αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού».  Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς και εκπρόσωποι από όλες τις  δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αυτοδιοικητικοί και εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμίας  τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΜΙΑ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ« Γιώργου Κοτσάνου  τον οποίο  λίγο πριν είχαν αποχαιρετήσει στη νεκρώσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη Λαμίας…..

Την ανησυχία του για τα   μέτρα της  μνημονιακής κυβέρνησης και τις διαθεσιμότητες -απολύσεις που πλήττουν ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση  εξέφρασε στην ομιλία του ο Θ. Μπαλασόπουλος και κάλεσε σε κοινό αγώνα τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και όλους τους εργαζόμενους.

Απόσπασμα από την ομιλία του Πρόέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου

-Χτυπάνε τον βασικό πυρήνα των αναγκών των πολιτών που είναι η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, είναι η   Τοπική  Αυτοδιοίκηση.

-Έχουμε μπει σε διαδικασία κανιβαλισμού και κοινωνικού αυτοματισμού.  Στρέφουν την μια ομάδα εργαζομένων εναντίον στην άλλη, θέλουν να μας φάνε κομμάτι-κομμάτι. . Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο καζάνι.

-Δεν μπορεί να αντικατασταθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ή τις περίφημες κοινωνικές -συνεταιριστικές επιχειρήσεις που έχουν  εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια στις χώρε της Ε.Ε.

-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκριτικά έχει χάσει μεγάλο αριθμό  εργαζομένων στο πρώτο και δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων   όταν οι ανάγκες  είναι μεγάλες και έρχεται τρίτο κύμα απολύσεων… Όλα αυτά εμάς μας κάνουν πολύ ανήσυχους…. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.