Εκδήλωση της Κίνησης Αλληλεγγύης κατά των κατασχέσεων και πλειστηρειασμών στη Λαμία. Κανείς μόνος του στην κρίση!

Την Τετάρτη 25/9 η «Κίνηση αλληλεγγύης κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών  Φθιώτιδας» διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς στην αίθουσα του Εμπορκού Επιμελητηρίου με ομιλητή το δικηγόρο Δημήτρη Σταματόπουλο.

Έκδηλη ήταν η αγωνία και η αγανάκτηση των επαγγελματιών και πολιτών που  παρευρέθηκαν στην εκδήλωση-συζήτηση για τα συνεχή μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης ενάντια σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές ή τα δάνεια τους.

Όπως ανέλυσε ο δικηγόρος κ. Δ. Σταματόπουλος, μέσα σε ένα περιβάλλον βαθιάς οικονομικής ύφεσης έχει θεσμοθετηθεί  ένα  ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που οδηγεί στην καταστροφή και την απόγνωση χιλιάδες μικροφειλέτες  με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Express κατασχέσεις καταθέσεων και μισθών για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τις 5000 ευρώ, άρση πλειστηριασμών α’ κατοικίας, μαζική αποστολή παράνομων ειδοποιητηρίων, ο αποκλεισμός από την ιατροφαρμεκευτική περίθαλψη όσων δεν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία,  με αποκορύφωμα την πρόσφατη εξαγγελία για αφαίρεση του ΦΠΑ σε όσους επαγγελματίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές,  είναι μερικά από τα εκβιαστικά εισπρακτικά μέτρα  της κυβέρνησης κατ΄εντολήν της τρόικας. Μέτρα τα οποία είναι όχι μόνο άδικα και εξοντωτικά αλλά και αντισυνταγματικά καθώς αντιβαίνουν σε θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.    Όπως τονίστηκε στην χθεσινή εκδήλωση   με τα νομικά μέσα αντίστασης  στα χέρια των  πολιτών ελάχιστα, η    συλλογική δράση και η αλληλεγγύη  είναι το όπλο μας απέναντι σε αυτή τη άδικη και ολομέτωπη επίθεση.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών  Φθιώτιδας στοχεύει να δραστηριοποιηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην μείνει κανείς συμπολίτης μας μόνος του στην κρίση.  Στα πλαίσια των δράσεων του αρχίζει η λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών που θα εδρεύουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Κάθε ενδιαφερόμενος συμπολίτης μας που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του ΟΑΕΕ μπορεί να επικοινωνεί με τους αριθμούς 22310 22112 και 21395 (κ. Γιώργος Ζάρδας).DSC_1653

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.