Δικάζονται σήμερα στη Λαμία ο Βασίλης Κυριακάκης και αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια

Δικάζονται αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου στα Δικαστήρια Λαμίας ωρα 9.00 το πρωί  αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια μετά από μήνυση  της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ.   Μεταξύ των διωκομένων αγωνιστών  είναι  και ο  Βασίλης Κυριακάκης (πρώην βουλευτής και πρώην επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη Λαμία) με συνήγορο υπεράσπισης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι το Σεπτέμβριο του 2012 κατά την διάρκεια κινητοποίησης  ενάντια στην εγκατάσταση του πλευρικού σταθμού διοδίων στην Τραγάνα προκάλεσαν «διακεκριμένες φθορές κατά συναυτουργία».

Είναι μια σειρά δικών που συνεχίζονται μέχρι σήμερα ενάντια σε πολίτες που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους, χωρίς διόδια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης  είχε αρχικά ορισθεί για την 25η Ιανουαρίου 2018 και αναβλήθηκε μετά από αίτημα της  πολιτικής αγωγής.

Δίπλα τους στα Δικαστήρια Λαμίας,   με αίτημα  να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών   είχαν βρεθεί αλληλέγγυοι πολίτες, μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Πολιτών για τη Λαμία και κινήσεων ενάντια στα διόδια .

Σε δηλώσεις της  κατά την έξοδο από τα Δικαστήρια η επικεφαλής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και συνήγορος υπεράσπισης Ζωή  Κωνσταντοπούλου είχε υπογραμμίσει: «Εμείς θα είμαστε  εδώ και το Μάρτιο και θα λάμψει η αλήθεια,  θα λάμψει το δίκαιο των πολιτών για να μην τους επιβάλλονται διόδια για την καθημερινή τους μετακίνηση» .

Διαβάστε ακόμη:

Κωνσταντοπούλου:Είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πατρίδα μας

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.