Δεύτερη ημέρα απεργίας πείνας των απολυθέντων της ΣΤΛ – πορεία στο κέντρο της Λαμίας (φωτορεπορτάζ+βίντεο)

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας των απολυμένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας. Στο πλευρό τους στάθηκαν οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας  και που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα οι οποίοι  βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Λαμία για συμπαράσταση στον αγώνα τους.  

Κοντά στους απεργούς πείνας βρέθηκαν  επίσης,  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με τον βουλευτή Βασίλη Κυριακάκη , ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θανάσης Χειμάρας, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, όπως επίσης και αρκετοί συμπολίτες μας.

Το απόγευμα το σωματείο των εργαζομένων στη  ΣΤΛ θα έχουν συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσαν,  ζητούν να παρέμβει  για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.

Ακολούθησε κοινή πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας – Αχαΐας αλλά και πολιτών στο κέντρο της Λαμίας που κατέληξε μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Σωματείο εργαζομένων ΣΤΛ  με ανακοίνωση τους που μοίρασαν στους πολίτες καταγγέλλουν ως παράνομη, αδικαιολόγητη και μεροληπτική σε βάρος της ΣΤΛ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας  με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της. Καταγγέλλουν επίσης ως παράνομη την απόλυση 22 εργαζόμενων στην ΣΤΛ από τον εκκαθαριστή αυτής κ. Πετράκογλου και  ως τουλάχιστον ηθικά απαράδεκτη την μη καταβολή αποζημιώσεων των απολυθέντων συναδέλφων τους , παρ’ ότι υφίσταται η οικονομική δυνατότητα για την καταβολή τους. Απαιτούν την αποκατάσταση της νομιμότητας με την ανάκληση της παράνομης απόφασης της Τράπεζας Ελλάδας, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και την εξασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων απολυθέντων και μη.

 Μετά το τέλος της πορείας ο πρόεδρος των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας Δημήτρης Σεϊντής δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας«.

Δείτε το βίντεο εδώ

Δείτε επίσης:

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι απολυμένοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.