Γενική Απεργία 9 Νοέμβρη- Απεργιακή συγκέντρωση των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Οικονομικών

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Γενική 24ωρη Απεργία.(Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10:30 το πρωί)

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του τρίχρονου αγώνα μας. Ο καβγάς μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών οξύνεται. Η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας σε αυτή και τα δικαιώματά μας είναι στον αέρα.

Βαστάμε την ενότητα μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την κλονίσει. Είμαστε ζωντανοί, μέσα στη ΛΑΡΚΟ, την εργασία και τα σπίτια μας, όρθιοι και συνεχίζουμε να τα υπερασπιζόμαστε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ και αυτά που βιώνουμε έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν, μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι τους έχουν συμφωνήσει και συνδιαμορφώσει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να αρπάξουν μέσα από την εκποίηση τα «φιλέτα» της και να πετάξουν εμάς, τους εργαζόμενους, σαν «στυμμένες λεμονόκουπες». Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όσους κυβέρνησαν, πριν, σήμερα και αύριο.

Ανάλογες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και για όσα αφορούν την επικαλούμενη «ενεργειακή κρίση», την ακρίβεια, την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας, παιδείας, σε όλες τις πτυχές που αφορούν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Ο ένας «έκοβε» και ο άλλος «έραβε» για να ψηφιστούν 4 μνημόνια, 600 εφαρμοστικοί νόμοι, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, το οκτάωρο, συνδικαλιστικά δικαιώματα, να ποινικοποιηθούν οι αγώνες, να μειωθούν οι συντάξεις, να ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης, κτλπ.

Η 9 Νοέμβρη είναι μία μέρα συντονισμένου και ενιαίου αγώνα για όλη την εργατική τάξη. Όλα αυτά που από κοινού έχουν ψηφίσει και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, οδηγούν όλο και περισσότερους από εμάς στα προγράμματα ανεργίας, στις ευέλικτες μορφές εργασίας, να μην μπορούμε να σηκώσουμε την ακρίβεια, να διαχειριστούμε το δάνειο της πρώτης κατοικίας, την εκπαίδευση και τις σπουδές των παιδιών μας, τα περιστατικά υγείας στις οικογένειές μας, τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την επί 6 δεκαετίες λειτουργία της ΛΑΡΚΟ την έχουμε πληρώσει ακριβά, είτε αυτήν ήταν στην ιδιοκτησία του Μποδοσάκη, είτε στη διαχείριση των κυβερνήσεων. Τα «δίδακτρα» της τέχνης που μετατρέπει το χώμα σε ατσάλι, τα έχουμε «πληρώσει» με 80 νεκρούς, με εκατοντάδες θανάτους από επαγγελματικές ασθένειες, με εκατοντάδες ασθενείς και σακατεμένους εφόρου ζωής. Η ΛΑΡΚΟ είναι η ζωή μας γιατί την έχουμε πληρώσει με τη ζωή μας.

3 χρόνια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές, έχουμε συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία μας υπερασπίζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας της, την ανάπτυξη της, την εργασία μας σε αυτή, τα δικαιώματά μας. Σε αυτό το περιεχόμενο αγώνα έχει εκφραστεί μια πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα αλληλεγγύη.

3 χρόνια με σημαία τη συσπείρωση μας γύρω από τα τίμια αιτήματά μας, έχουμε κρατήσει την αξιοπρέπεια μας, έχουμε κατακτήσει να μετρά ο λόγος των σωματείων και των εργαζομένων. Σήμερα, Κυβερνήσεις, επενδυτές, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και όλοι όσοι μας έχουΝωσυμπαρασταθεί, μέσα από τις πράξεις μας γνωρίζουν ότι όσο πρόθυμοι είμαστε για ουσιαστικό διάλογο, άλλο τόσο έτοιμοι είμαστε να συγκρουστούμε όταν αυτός είναι προσχηματικός, όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

3 χρόνια, σε αυτή τη βάση, δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να αλλάξει το περιεχόμενο του αγώνα καπελώνοντας τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που το έχουν διαμορφώσει μέσα από φωτιά, αίμα, ιδρώτα και σίδερο. Γνωρίζοντας ότι η έκφραση αλληλεγγύης που έχουμε εισπράξει έρχεται από καρδιάς από σωματεία, εργατικά κέντρα, απλούς εργαζόμενους που προφανώς μεταξύ τους έχουν διαφορετική πολιτική και συνδικαλιστική προσέγγιση και έκφραση, είμαστε πάντα προσεκτικοί. Κρατώντας το κοινό παρονομαστή της ταξικής συσπείρωσης (όλοι εργαζόμενοι είμαστε), βγαίνουμε νικητές. Σε αυτή τη βάση συνεχίζουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ από το εργοστάσιο της Λάρυμνας να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και στην κάθοδο στην Αθήνα, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο οικονομικών στις 10:30 το πρωί.

Παράλληλα, μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και αντιπροσωπίες εργαζομένων θα απευθύνουν χαιρετισμό στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Θήβας.

Διεκδικούμε:

● Να πάρει τέλος η απαξίωση και η ανασφάλεια που γεννά η εκκαθάριση και η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ.

● Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η ενιαία επαναλειτουργία της, η επισκευή των εγκαταστάσεων, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα ανάπτυξη της.

● Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν εξασφαλισμένη εργασία, με την αυτόματη κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ.

● Επαναφορά των δώρων εορτών, του επιδόματος αδείας και αυξήσεις για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ακρίβεια.

● Καταβολή των χρηματικών ποσών που προκύπτουν σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις ως διαφορά, στις αποζημιώσεις και την κατάργηση του ασφαλιστηρίου ζωής.

● Μέτρα για φθηνό ρεύμα και καύσιμα για το λαό, για την επάνδρωση του δωρεάν συστήματος υγείας και Παιδείας, για τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν:

Πύλη εργοστασίου: 8.00

Παραλία Λάρυμνας: 8.10

Μαλεσίνα: 8.10

Μαρτίνο: 8.20

Κάστρο:8.25

Ακραίφνιο: 8.30

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.