Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 9ης Απριλίου: Συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία (φωτορεπορτάζ)

Συγκέντρωση στην πλατεία Διάκου και πορεία στο κέντρο της Λαμίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας  που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων  στην απεργιακή συγκέντρωση στην οποία καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και συνδικάτα της Φθιώτιδας   δεν ήταν μεγάλη  παρά τη νέα αντιλαϊκά  μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή κατ΄εντολήν της τρόϊκας. Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Αταλάντη ενώ το ΠΑΜΕ ως συνήθως,πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Πάρκου.

Το κάλεσμα των συνδικάτων της Φθιώτιδας στη σημερινή κινητοποίηση:

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Εδώ και πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι- άνεργοι  και ο λαός υφίστανται την πιο σκληρή αντιλαϊκή επίθεση, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά.

Εδώ και πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου και  Σαμαρά-Βενιζέλου κάτω από τις εντολές της τρόικα, με τα απανωτά μνημόνια, υποβάλλουν το λαό μας σε μια σκληρή δοκιμασία για να εξασφαλίσουν –υποτίθεται- την «οικονομική ανάπτυξη» και την «ευημερία» της χώρας μας.

Τα ψευδεπίγραφα «success story» αποδεικνύονται κόλαφος για τον ελληνικό λαό, που νιώθει στο πετσί του την αντιλαϊκή βαρβαρότητα των απανωτών εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων, με αποτέλεσμα:

Κοντά 3 εκατομμύρια άτομα να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα.

Πάνω από 2 εκατομμύρια να βρίσκονται στην ανεργία και να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης ενώ 3 εκατομμύρια  είναι  ανασφάλιστοι. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι άστεγοι και οι απόκληροι. Πάνω από 4.000 είναι οι αυτοκτονίες.

H μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ζει με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 και 500 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες ξωμάχοι της δουλειάς ζουν με συντάξεις πείνας των 250-350 ευρώ το μήνα.

Η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια διαλύονται και οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση. Ο ρημαγμένος λαός και οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν για  άλλη μια φορά, βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται μαζικά για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια. Χτυπιέται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι συλλογικές συμβάσεις διαλύονται. Απελευθερώνονται οι μαζικές απολύσεις. Μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα 100 και πλέον χρόνων.

Η φοροληστεία και τα χαράτσια έχουν γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά καταστρέφονται και  ξεριζώνονται  από τη γη και τα χωριά τους.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βουλιάζουν κάτω από τα χρέη, την φορολογία και την ραγδαία πτώση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μπαίνουν στο «γύψο».  Η καταστολή των κινητοποιήσεων και οι διώξεις όσων αντιστέκονται οργιάζουν. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΠΥΥ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Τοπ. Σωμ. Επιτροπή) –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΡΩΗΝ) ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ –  ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑDSC00007DSC00015DSC00009DSC00013

DSC00001DSC00006

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.