Αναζητώντας το Βασίλειο του Πηλέα: Έρευνες του Μυκηναϊκού Ιδρύματος στο Κάστρο της Λαμίας

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Μυκηναϊκό Ίδρυμα , στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου – Επιστημονικής Συνάντησης φοιτητών και επιστημόνων, συνδιοργάνωσαν ενδιαφέρουσες διαλέξεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος διακεκριμένων επιστημόνων  ανοικτές για το ευρύ κοινό  στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Λαμίας.

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και του Ιδρύματος περιλαμβάνει επίσης, προκαταρκτικές έρευνες στο χώρο του Κάστρου της Λαμίας

Οι ξένοι φοιτητές, που  παρακολούθησαν  τα επιμορφωτικά σεμινάρια, είναι εκπαιδευόμενοι στην αρχαιολογική έρευνα/ανασκαφική στο Κέντρο στις Μυκήνες και στη Λαμία και θα συμμετέχουν, παράλληλα, ως εθελοντές του Μυκηναϊκού Ιδρύματος σε κοινωφελείς και επιστημονικές δραστηριότητες υπό την αιγίδα και την επίβλεψη του Δήμου Λαμιέων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

 Ερωτηθείς  ο καθηγητής και Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος Χρ. Μαγγίδης για το μυστήριο της Ομηρικής Φθίας και την   πιθανή θέση του Βασιλείου του Πηλέα το τοποθέτησε στην κοιλάδα του Σπερχειού και ιδιαίτερα στην Ακρολαμία. ΄Οπως ανέφερε , οι ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη  δείχνουν σημαντικά ευρήματα στην περιοχή αν και όπως πρόσθεσε,  είναι ακόμη πολύ νωρίς για ανακοινώσεις .

brika-to-throno-tou-agamemnona-kai-den-fobamai-na-to-pw.w_hr

Το Πρόγραμμα των διαλέξεων περιλάμβανε:

Τρίτη 12 Ιουνίου, 19.30

* Χριστοφίλης Μαγγίδης, Ph.D., Αν. Καθηγητής Dickinson College, Πρόεδρος Μυκηναϊκού Ιδρύματος: «Ο Τρωικός Πόλεμος – μύθος ή πραγματικότητα;»

* Γρηγόρης Τσόκας, Ph.D., Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Α.Π.Θ. «Η γεωφυσική έρευνα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης: νέα ευρήματα και συμπεράσματα»,

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 19.30

* Νικόλαος Λιανός, M.sc., Ph.D., Αρχιτέκτων, Καθηγητής Δ.Π.Θ. «Διασώζοντας την πολιτιστική κληρονομιά: ψηφιακή τεχνολογία και τρισδιάστατη απεικόνιση»,

* Γεώργιος Μαλαπέρδας, M.Sc., Περιβαλλοντολόγος Χαρτογράφος και Βάγια Παναγιωτίδη M.Sc., Φυσικός Μηχανικός: «Η ψηφιακή τεχνολογία στην αρχαιολογία».

maxresdefault

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.