Η πορεία των μεγάλων κατασκευαστικών έργων της Στερεάς στη συνεδρίαση του ΤΕΕ/ΤΑΣ

Η πορεία των μεγάλων κατασκευαστικών έργων ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε  συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς  το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου. Οι ανάδοχοι των εργολαβιών και εκπρόσωποι της ΠΑΘΕ  βρέθηκαν  και συμμετείχαν στην συνεδρίαση, μιας και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΣ  ζήτησε ενημέρωση  σχετικά με την πορεία και εξέλιξη των έργων στην περιοχή.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της ΠΑΘΕ και των κατασκευαστικών εταιρειών διαβεβαίωσαν τα μέλη της Διοικούσας ότι το έργο της παράκαμψης Στυλίδας θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι του 2014. Το έργο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, τα προβλήματα που υπήρχαν έχουν ξεπεραστεί και με την ολοκλήρωση του έργου θα είναι έτοιμοι και οι παράδρομοι. ΄Οσο αφορά την εργολαβία της εισόδου της Λαμίας αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη του 2014. Αντίθετα δεν δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την συνέχιση του έργου του αυτοκινητοδρόμου Ε-65.

Από την πλευρά του το ΤΕΕ/ΤΑΣ ζήτησε να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην κοιλάδα  του Σπερχειού που έχουν κολλήσει και να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για τα έργα.  Επίσης, να κατασκευαστούν οι παρακαμπτήριοι  δρόμοι στο τμήμα της ΠΑΘΕ Αγ. Τριάδα – Θερμοπύλες.  Τα μέλη  της Διοικούσας του ΤΕΕ θεωρούν ότι είναι πρόκληση να λειτουργούν στο συγκεκριμένο τμήμα σταθμοί Διοδίων χωρίς να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι παράδρομοι. 

Τέλος, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς καταγγέλθηκαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια και υποβάθμισαν τον ρόλο των Επιμελητηρίων οδηγώντας τους μηχανικούς σε επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική εξαθλίωση. Μάλιστα ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα καταγγελία-διαμαρτυρία για την λειτουργία του τμήματος (Δείτε το ΕΔΩ!).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.