Σε κατάληψη του γραφείου του Δημάρχου Λαμίας Γ Κοτρωνιά προχώρησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς

Σε κατάληψη του γραφείου του Δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά προχώρησαν τη Τρίτη το πρωί, οι  φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς με αίτημα να συζητήσουν για το μέλλον και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Στερεάς .

Χτες έκλεισαν την οδό Λαρίσης μπροστά στο κτίριο του Πανεπιστημίου που είναι σε κατάληψη  με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά. Σε διαφορετική περίπτωση  πιστεύουν ότι το τμήμα Βιοϊατρικής  μόνο του  και με τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό   δεν μπορεί να είναι βιώσιμο .  Η εκπεφρασμένη βούληση των φοιτητών μετά την απορρόφηση του Πανεπιστημίου Στερεάς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  είναι το τμήμα να μεταφερθεί και χωροταξικά στη Λάρισα.

Ο Δήμαρχος απουσίαζε στα Δικαστήρια όπου  εκδικαζόταν η προσφυγή  των υπαλλήλων του Δήμου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.  Οι φοιτητές παρέμειναν στο Δημαρχείο μέχρι την επιστροφή του Δημάρχου. Παρά την αρχική ένταση, έγινε συζήτηση κατά την οποία  οι φοιτητές  για μια ακόμα φορά   διατύπωσαν τα αιτήματα τους. Όπως είπαν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και κάθε χρόνο αγωνιούν αν θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο ενώ  χρειάζεται αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και των εργαστηρίων. Και ένα τμήμα  αποκομμένο με σοβαρές ελλείψεις δεν πληρεί τα ακαδημαϊκά κριτήρια για να μπορεί να σταθεί.  

Ο   Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να λυθούν τα προβλήματα, υποσχέθηκε πως τόσο ο Δήμος όσο και η τοπική κοινωνία θα  αγκαλιάσουν περισσότερο τους φοιτητές.  Τέλος εξέφρασε την  συγκρατημένη αισιοδοξία του  για το γεγονός ότι το τμήμα  αναβαθμίστηκε στο τελικό σχέδιο ΑΘΗΝΑ σε σχολή θετικών Επιστημών και υπογράμμισε ότι  τόσο ο Δήμος όσο και οι φοιτητές έχουν κοινό στόχο που είναι ένα βιώσιμο Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου Ανδρέας Ευσταθίου αν και εξέφρασε την απορία του γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα  του Πανεπιστημίου  και δεν έγινε η ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου δήλωσε  ότι θα περιμένουν τις τελικές αποφάσεις εν αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος

Πάντως, όπως τονίστηκε,  οι κινητοποιήσεις των φοιτητών οι οποίοι αγωνιούν για τις σπουδές τους θα  συνεχιστούν και θα είναι καθημερινές. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.