Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λαμίας. Εισήγηση Κώστα Αθανασίου (video)

Γενική συνέλευση  πραγματοποίησε η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λαμίας τη Δευτέρα, 4-2-2013 το απόγευμα στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Στη συνέλευση παρουσιάστηκε από τη Γραμματεία ο απολογισμός δράσης  της  οργάνωσης τους δυο τελευταίους μήνες  και κατατέθηκαν προτάσεις για την  αποτελεσματικότερη οργάνωση των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ενημέρωση  για τις  πολιτικές εξελίξεις και τα καθήκοντα του κόμματος βαδίζοντας προς το συνέδριο για την ίδρυση του ενιαίου φορέα της Αριστεράς τον Ιούνιο έγινε από τον Κώστα Αθανασίου, μέλος της γραμματείας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  και το Βασίλη Κυριακάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 Το μέλος της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Κώστας Αθανασίου στην εισήγηση του τόνισε: Το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας διαμορφώνεται ένα ανησυχητικό πλαίσιο με τις εξής ιδιαιτερότητες. Κατ΄ αρχάς υπάρχει  από την μεριά της κυβέρνησης επίδειξη πυγμής προς κάθε κοινωνική ομάδα που διεκδικεί. Μια λογική αυταρχισμού  που δεν είναι μόνο οικονομική  για να εφαρμοσθούν τα μνημονιακά μέτρα αλλά είναι λογική τσαμπουκά , για να στείλει μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν υπάρχει περιθώριο αντίστασης. Η κυβέρνηση σε μια επίδειξη δύναμης  αρνείται να πάρει πίσω ακόμα και μέτρα  προφανώς αποτυχημένα όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεύτερον υπάρχουν σοβαρά θέματα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος που δεν αφορούν μόνο την υποβάθμιση της  λειτουργίας της βουλής. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ακολουθώντας  τις συμβουλές του ακροδεξιού επικοινωνιακού επιτελείου του Πρωθυπουργού καλλιεργεί συστηματικά  εμφυλιοπολεμικό κλίμα στοχοποιώντας   το ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθώντας να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού στρέφοντας τη  μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Την κρίσιμη αυτή στιγμή που η ύφεση βαθαίνει και η κοινωνία ισοπεδώνεται με την εφαρμογή ακραίων μέτρων  και απειλείται ακόμα και η αστική δημοκρατία, πρόσθεσε ο σ. Αθανασίου,  το ανάχωμα στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η Αριστερά και το κίνημα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά  να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα  και όλοι μαζί  σε ένα αγώνα  που κανείς δεν περισσεύει να δώσουμε τη μάχη και να νικήσουμε (βίντεο).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης  στην τοποθέτηση του ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της συγκυρίας από την οποία εξαρτάται όπως είπε, η παρέμβαση του κόμματος. Η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων με αναλγησία, τόνισε  και επιλέγει την  εκτροπή. Το κλίμα αυταρχισμού και ανωμαλίας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα όσο αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες. Καθήκον του κόμματος είναι να επεξεργαστεί  ένα σχέδιο άμεσης ανατροπής της κυβέρνησης  και σχηματισμό της κυβέρνησης της Αριστεράς που θα καταργήσει τα μνημόνια και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση, πρόσθεσε, και καθοριστικός παράγοντας πίεσης σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάταση του λαϊκού κινήματος.

 Η εισήγηση του μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστα Αθανασίου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.